ESNAFTAN KARARA DESTEK

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, valilik tarafından hurda araçların kaldırılmasıyla ilgili alınan kararı desteklediklerini açıkladı. İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkan Vekili Erkan Özkan, kararın çok isabetli olduğunu belirterek, İzmir Valisi Erol Ayyıldız'a teşekkür etti. Bu araçlar nedeniyle esnafın zorluk yaşadığını savunan Erkan Özkan, "Taksi duraklarının hemen yakınında, terk edilmiş araçlar, araçlarımızın giriş ve çıkışına engel oluyordu. Bu nedenle sorun yaşıyorduk, muhatap bulmakta zorlanıyorduk. Bunu Büyükşehir mi çekecek, ilçe belediyesi mi çekecek, trafik mi çekecek? Bu konularda bir karmaşa vardı. Bazen bu konularda çok geç sonuç alabiliyorduk. Alınan kararla birlikte biz de rahatladık" dedi.

'ARAÇLAR FARKLI AMAÇLAR İÇİN KULLANILIYORDU'

Terk edilmiş araçların, çevre kirliliği ve güvenlik konusunda da sorun yarattığını kaydeden Erkan Özkan, şunları söyledi:

"Bir anne çocuğu ile yürürken veya bir aile sokakta yürürken, bir park kenarında yürürken, terk edilmiş araçlar içerisinde alkol alan, uyuşturucu kullanan bazı kişiler, aniden çıkıp huzursuzluk yaratıyordu. Bu araçların farklı amaçlarla kullanıldığını duyuyoruz. Alınan karar ile yaşanabilecek olumsuzlukların da önüne geçilecek. Yerinde ve isabetli bir karar. Ben Sayın Valimize hem kurumum adına, hem de İzmir halkı adına teşekkür ediyorum."

Yeni taşıt satın alırken hurda araç teşviki olduğuna da değinen Özkan, "Bu toplatılacak araçların sahipsiz olduğunu veya hurda teşviki için kullanamayacak durumda olduklarını düşünüyorum" dedi.

Umut KARAKOYUN/ İZMİR, ()

FOTOĞRAFLI