BİR süredir bahar havasının etkili olduğu İzmir, sıcak ve güneşli günlere ara verecek. İzmir Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü verilerine göre, İzmir bu geceden itibaren yağışlı bir havanın etkisi altına girecek. Kentte yer yer metrekareye 15 ile 20 kilogram yağmurun yağması bekleniyor. Sıcaklıkların da mevsim normallerinin altına düşeceği öngörülüyor.

Günlerdir bahar havasının etkili olduğu İzmir, sıcak ve güneşli günlere bir süreliğine veda edecek. İzmir Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü verilerine göre, kent genelinde bu geceden itibaren yağışlı bir hava etkili olacak. Yağışların yarın (salı) ve çarşamba günü de yer yer etkili olması bekleniyor. Özellikle sahil kesimlerinde daha etkili olacağı tahmin ediliyor.

Tahminlere göre, çarşamba günü Balıkesir ve Manisa civarında da yer yer kuvvetli yağış beklentisi var. Aynı gün İzmir, Manisa ve Balıkesir'e, 15-20 kilogram civarında yağışın düşeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıkları ise salı, çarşamba günü akşam saatlerine kadar lodosun da etkisi ile mevsim normallerinin üzerinde olacak. Meteorolojinin tahminlerine göre, çarşamba akşam saatlerinde ise rüzgarın kuzeyden esmeye başlamasıyla birlikte, sıcaklıklar hızla düşecek. Perşembe gününden itibaren ise sıcaklıkların mevsim normallerinin yer yer altında seyretmesi bekleniyor.

İZMİR, ()

FOTOĞRAFLI