İZMİR Ticaret Borsası (İTB) ve Şanlıurfa Ticaret Borsası arasında  İTB'nin yüzde yüz sermayesi ile kurulan ve 2014 yılında faaliyete geçerek pamuk alanında ilk ve tek yetkili sınıflandırıcı olan İZLADAŞ’ın Şanlıurfa’da da hizmet vermesi ve elektronik ürün senetlerinin İTB Elektronik İşlem Platformu’nda (İZBEP) işlem görmesi konularında iş birliği protokolü imzalandı.

İTB ile Şanlıurfa Ticaret Borsası arasında gerçekleştirilen protokol çerçevesinde, İZLADAŞ Şanlıurfa’da açacağı üçüncü şubesi ile Şanlıurfa Pamuk Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk A.Ş.’ye (PAMLİDAŞ) teslim edilecek pamukların kalite tasnifini yapacak. Ayrıca, PAMLİDAŞ tarafından çıkarılacak Elektronik Ürün Senetleri İZBEP’te işlem görecek. İTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli ve Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, 17 Eylül 2018 Pazartesi günü gerçekleştirilen törende protokole imza atarak kurumlar arası işbirliğini resmen başlattı.

İmza töreni sonrası değerlendirme yapan İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, "Pamuk ülkemiz için stratejik öneme sahip çok önemli bir ürün. Üreticinin emeğinin karşılığını alabileceği, ürünün en sağlıklı koşullarda saklanarak değerinde pazarlanabileceği bir sistemi Şanlıurfa Ticaret Borsası ile birlikte hayata geçirecek olmaktan dolayı son derece mutluyuz. Protokolün sektör adına hayırlı olmasını diliyorum" dedi. İki kurum arasında yapılacak iş birliklerinin son derece önemli olduğuna değinen Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya ise "Borsamız son dönemde lisanslı depoculuk yatırımlarına hız verdi. Borsa’nın yüzde 95, TOBB’un yüzde 5 sahibi olduğu Şanlıurfa Pamuk Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk A.Ş. (PAMLİDAŞ) kuruldu. Şirket, Avrupa Birliği IPA bileşeninden sağlanan 9 milyon 300 bin Euro destekle, Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesinde 117 bin metrekarelik alan üzerinde, 20 bin ton kapasite ile pamuk lisanslı depo yatırımını tamamladı. İzmir Ticaret Borsası ile yaptığımız iş birliği protokolüyle birlikte pamuk sektörüne ve üreticilerimize hizmet alanımızı daha da geliştirmiş olacağız" diye konuştu.

İZMİR, ()

FOTOĞRAF