Mithat ABAKAN/MANAVGAT, () - ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde yaya olarak jandarmadan kaçan cezaevi firarisi Cem T., dere yatağında saklanırken yakalandı.

Manavgat'ın Evrenseki Mahallesi'nde devriye faaliyeti yürüten jandarmayı görünce şüpheli davranışlar sergileyen Cem T., 'dur' uyarısının ardından koşarak kaçtı. Yaya olarak 3 kilometre kaçan şüpheli, içerisinde yabani otlar ve çalılıkların bulunduğu kuru dere yatağına girerek izini kaybettirdi. Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı ekibi tarafından dere yatağında arama çalışması başlatıldı. Yaklaşık 1 saat süren arama sırasında çalıların arasına gizlenen Cem T., jandarmanın dikkati sayesinde yakalandı.

ÇAMURLU ELBİSELERLE ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Şüpheli Cem T. alınan ifadesinde 'yağma' suçu nedeniyle Alanya Cezaevi'nde hapis cezasını çektiği, bir süre önce cezaevinden 5 gün izinli çıktığı, bu süre içerisinde bir yaralama olayına karıştığını söyledi. Bu nedenle cezaevine geri dönmediğini ve firar ettiği ettiğini belirten Cem T., jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Adliyeye getirilmesi sırasında pantolonu ve ayakkabılarındaki çamurlar dikkati çeken Cem T. tutuklandı.

FOTOĞRAFLI