Edirne’nin Keşan ilçesinde Jandarma tarafından içkili işletmelerde yapılan denetimlerde, sahte içki kontrolü yapılırken, bir işletmede ise sahte rakı ele geçirildi.
Sahte içki üretimi ile mücadele ve yaklaşan yaz dönemi nedeniyle önlemlerini arttıran Edirne İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Keşan ilçesinde Jandarma’nın sorumluluk bölgesinde yer alan köy ve beldelerde sahte içki denetimi yaptı. Edirne İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık Şubesi’nden gelen “Bandrollü Ürün İzleme Sistemi Mobil Saha Denetim Cihazı” yardımıyla 14 işyerinde inceleme yapan ekipler, toplamda 27 şişe sahte rakı ele geçirdi. Olayla ilgisi olan 2 kişi Jandarma’da ifade verirken, sahte içkilere ise el konuldu. Denetimler sırasında ayrıca bir işyerine de açıkta içki satışı yaptığından dolayı cezai işlem uygulandı.
Konuyla ilgili Edirne İl Jandarma Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada; Edirne İl Jandarma Komutanlığı; ölümlere ve görme kayıplarına neden olan sahte içki üretimi ile mücadeleye yasal mevzuatın kendisine vermiş olduğu yetkiler çerçevesinde kararlılıkla devam etmektedir” denildi