KAHRAMANMARAŞ’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 99'uncu yıldönümü kutlama etkinlikleri çerçevesinde, Sütçü İmam'ın Fransızlara ilk kurşunu sıkması canlandırıldı.

Canlandırma, Uzunoluk Caddesi'nde Sütçü İmam Çeşmesi yanında gerçekleştirildi. programda konuşan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, 99 yıl önce Sütçü İmam'ın, hamamdan çıkan kadınların peçesini açmak isteyen Fransız askerlerine ateş ettiğini söyledi.

Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan ise, 99 yıl önce tüm dünyanın bir kahramanlığa tanıklık ettiğini belirterek, "Kahramanmaraş; Anadolu’daki Kurtuluş Savaşı'nın öncüsüdür. Dedelerimiz, atalarımız Anadolu’daki zalimlere karşı direnişi burada başlatmıştır. Kahramanmaraşlılar olarak böyle dedelere, atalara, büyüklere sahip olduğumuz böyle bir medeniyeti taşıyan Atalara sahip olmamız en büyük istinat noktamız. Bugün de aynı ruhla bütün evlatlarımıza medeniyetimizin bu güzel umrelerinden taşımak asil bir vazifemiz, milli vazifemiz, insani vazifemiz, vicdani vazifemizdir" diye konuştu.

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç'ın da yaptığı duanın ardından oyuncular tarafından Sütçü İmam olayı canlandırıldı. Program, davetlilere süt ikramı ile sona erdi.

FOTOĞRAFLI