Adıyaman’ın Kahta ilçesinde İlköğretim Haftası nedeniyle 2015-2016 eğitim-öğretim yılı açılışı, Kahta Hükümet Binası bahçesinde düzenlenen törenle yapıldı.
Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya ve beraberindeki protokol üyeleri Hükümet Binası’ndaki törenin ardından Vali Özbilgin İlkokul’unda düzenlenen İlköğretim Haftası programına katıldı.
Kahta Vali Özbilgin İlkokul Müdürü Orhan Bilgin, eğitime değer vermenin, eğitimin olmazsa olmazların başına almanın, çağdaş toplum olmanın en temel unsurlarından biri olduğunu söyledi. Bilgin, eğitimi olmazsa olmazların en başına alan toplumların, ileri medeniyet seviyesine, diğer toplumlardan daha önce ulaştığını vurguladı.
Kahta Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tünçmen ise, 2015 2016 eğitim ve öğretim yılının hayırlı ve uğurlu olmasını dileyerek günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Tünçmen, “Öğrenci, öğretmen, veli ve idareci birlikteliğinin sağlanması ile eğitimdeki başarıyı daha kolay elde edebiliriz” dedi.
Üzerinde durulması gereken en önemli konuların başında vatan, millet ve bayrak sevgisi olduğunu belirten Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, şu anda ülkenin kötü günler geçirdiğini ifade etti. Kaya, konuşmasında öğrenci ve öğretmenlere seslenerek, “Şu anda ülkemizin içinde kötü günler geçiriyoruz. Üzerinde en fazla durulması gereken nokta, vatan, millet ve bayrak sevgisi. Bu konuların çocuklarımıza iyi öğretilmesi gerekiyor. Bunları da öğrencilerimize fazlası ile aşılamamız, var olan duygu ve düşüncelerin daha da üst noktaya taşımamız muhakkaktır. Eğer geleceği çiziyoruz diyorsanız, geleceği aydınlatacağız diyorsanız, geleceğe yön veriyoruz diyorsanız, ülkemizin devlet yapısı içerisinde faaliyet göstermesi, devamını sağlaması ve hem bölgede, hem dünya üzerinde var olan gücü artırması ve devam etmesi için mutlaka bu hususlarında üzerinde durulması, duruluyorsa da bunun daha da fazla öğrencilere aktarılması lazım. Onun dışında öğrenciye hoşgörüyü, samimiyeti, insancıllığı, nezaketi, bunlar üzerinde yoğunlaşan ve bu duygu ve düşünce yapısı içerisinde yetişecek nesillere de ülkemizin birlik ve beraberliğini sağlayacak inancım tamdır. Kazasız, belasız bir eğitim ve öğretim yılını yüce Allah’tan temenni ediyorum. Çocuklarımıza zihin açıklığı temenni ediyorum. Sevgili öğretmen arkadaşlarıma güç kuvvet talep ediyorum. Hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Eğitim- öğretim yılınız hayırlı ve uğurlu olsun” şeklinde konuştu.
Törene Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, Kahta Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Güneş, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Üsteğmen Hüseyin Serdar Kayacan, İlçe Emniyet Müdürü Cafer Demir, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tünçmen, kurum amirleri ve öğrenciler katıldı.