İZMİR'de sanat, iş ve cemiyet hayatının tanınmış isimleri, 'Kalplerimiz Bir' adı verilen sosyal sorumluluk gecesinde, ünlü şarkıcı Burak Kut ile birlikte sahneye çıkarak, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Onkolojisi Bölümü'nün yenilenmesi için şarkılar söyledi.

Ünlü isimler Folkart Academy Tiyatro Salonu'nda birkaç aydır haftanın belli günlerinde biraraya gelerek, İzmir Devlet Opera ve Balesi solist sanatçısı Hasan Alptekin ile Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencisi piyano sanatçısı Oğuz Taşoluk eşliğinde geceye hazırlandı. Sunuculuğunu Volkan Severcan'ın yaptığı gecede hünerlerini sergileyen Ferah Sancak, Siren Ertan, Berkay Eskinazi, Nesligül Sarıgözoğlu, Melis Yamalıoğlu, Yeşim Veryeri, Berna Kumaş Sipahi, Barış Kaşka, İbrahim Görücüoğlu, Didem Özkardeş sahne alırken, bazıları da eşleriyle birlikte şarkı söyledi. Şela Habif eşi Enis Habif ile birlikte sahneye çıktı. Sahnenin bir diğer çifti ise Aslı-Tolga Önder oldu. İlk kez sahneye çıkanlar, amatör olmalarına rağmen profesyonel sanatçılar gibi şarkıları seslendirdi. Türk pop müziğinin sevilen parçalarını söyleyen proje katılımcıları, izleyenlerden tam not aldı. Şarkıları seslendirenlere zaman zaman Burak Kut da eşlik etti. Daha sonra Burak Kut, orkestrası ile birlikte sahne alarak, sevilen şarkılarını seslendirdi.

FERAH SANCAK'TAN TEŞEKKÜR

Gecede bir konuşma yapan 'Kalplerimiz Bir' isimli gönüllü organizasyonunun öncüsü Ferah Sancak, tamamen gönüllü arkadaşlarının desteğiyle gerçekleşen ilk büyük organizasyonlarının 2015 yılında TÜRGÖK ile birlikte yapıldığını söyledi. Sancak, "Görme engelli vatandaşlarımıza renk tanımlayıcı cihaz alımı için TÜRGÖK ile birlikte 'Başkasının Karanlığına Sen de Bir Renk Kat' isimli müzayedeli bir etkinlik yaptık. Elde edilen gelirle 'renk tanımlama cihazları' satın alındı. Ardından yine birbirinden değerli arkadaşlarımız ile birlikte 'Kalplerimiz Bir' isimli organizasyonumuzu yaptık. 2017 yılındaki organizasyonumuzda iş dünyasının ve cemiyet hayatının önemli isimleri ünlü modacı Siren Ertan ve Damat Ceremony'nin kıyafetleri ile podyuma çıktılar. Bu gecenin geliri ile de Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne 'Taşınabilir Kalp Tarama Cihazı' alındı" dedi.

Sancak, tamamen gönüllülerin yer aldığı, çeşitli kurum ve kuruluşların desteklediği yardım çalışmalarını bir isim altında sürdürmeye karar verdiklerini ifade etti. Bu nedenle organizasyonun ismini 'Kalplerimiz Bir' olarak seçtiklerini anlatan Ferah Sancak, "Bu gecenin ismi bu nedenle Kalplerimiz Bir. Bugün burada geçen yıl olduğu gibi yine çocuklarımız için biraradayız. Sevilen sanatçı Burak Kut, bizleri yalnız bırakmadı. Onun da desteğiyle Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Onkoloji Bölümü'nün yenilenmesine destek vereceğiz. Organizasyonumuza destek veren herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Türkiye Cimnastik Federasyonu tarafından düzenlenen Ritmik Cimnastik Minik Gruplar Yarışması'nda şampiyon olan bir özel okulun ikinci sınıf öğrencisi Deniz Unustası da geceye gösterisiyle renk kattı.

Geceye destek veren kişiler, kurum ve kuruluşlara birer teşekkür plaketi, sahne alanlara ise çiçek verildi.

Mehmet KURT / İZMİR, ()

FOTOĞRAFLI