Alparslan ÇINAR/ANTALYA, () - ANTALYA'nın doğa güzelliklerinden Güver Kanyonu'nun kenarındaki ağaçlara bez parçası ve peçete asarak dilek tutan vatandaşlar görüntü kirliliğine neden oldu. Dilek için ağacın dallarına asılanlar arasında cips ambalajının bulunması ise ilginç bir görüntü oluşturdu.

Döşemealtı ilçesinde Antalya-Korkuteli karayolu üzerindeki Güver Kanyonu, yaklaşık 2 kilometre uzunluğu ve 150 metrelik derinliği, doğa güzelliği ve çam ormanıyla ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Kanyona gelen ziyaretçiler seyir teraslarından manzaranın keyfini sürüp fotoğraf çekiniyor.

Kanyona gelen bazı ziyaretçiler yasak olmasına rağmen alanda ateş yakıp piknik yapıyor. Piknik yapanların yanı sıra uçurumun kenarındaki ağaçlara bazı ziyaretçiler peçete, kağıt mendil, ıslak mendil, kurdele ve bez parçaları asarak dilekte bulunuyor. Dilek için ağacın dallarına asılanlar arasında cips ambalajının bulunması ise ilginç bir görüntü oluşturdu. Uçurumun kenarındaki ağaçlarda görüntü kirliliğine neden olan dilek tutma geleneğinin kimin başlattığı ise merak konusu oldu.

FOTOĞRAFLI