Karaburun'da festival

İZMİR Büyükşehir Belediyesi ve Karaburun Belediyesi, yarımadanın önemli ürünleri arasında yer alan nergis çiçeğini dünyaya tanıtmak için Karaburun Nergis Festivali düzenledi.  Festival renkli görüntülere sahne oldu.

Büyükşehir belediyesi, Yarımada Sürdürülebilir Kalkınma Stratejisi doğrultusunda bölge ekonomisinde yöresel ürünlerin ön plana çıkarıldığı festivallere bir yenisini daha ekledi. Özellikle Karaburun ve çevresinin önemli ürünleri arasında yer alan nergis çiçeğinin tanıtılması için düzenlenen Karaburun Nergis Festivali ilçeye renkli ve hareketli bir gün yaşattı. Üreticiler tarafından açılan birbirinden güzel nergis stantları ziyaretçilerin beğenisini topladı, bölge halkının satışa sunduğu yerel ürünler de büyük ilgi çekti. Festival kapsamında "En Güzel Nergis Bahçesi" yarışması da düzenlendi.  İzmir Büyükşehir Belediyesi Pop Orkestrası ve "Big Band" grubu ise festival için Karaburun'a gelenlere keyifli bir gün yaşattı.

ÜRİTİCİYE DESTEK

Karaburun Belediye Başkanı Ahmet Çakır yakın döneme kadar yok olmaya yüz tutan nergisin İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle yeniden önemli bir gelir kapısı haline geldiğini söyleyip "Bu desteği yeterli görmeyen Büyükşehir Belediyesi nergis üretimini üst seviyelere çıkarmak için yeni bir adım atıyor. Büyükşehir Belediyesi ekipleri üretimi artırmak için uzmanlarını buraya gönderecek. Nergis soğanı dağıtarak ve teknik destek vererek bölgenin kalkınmasına destek verecek" dedi. Festival kapsamında düzenlenen "En Güzel Nergis Bahçesi" yarışmasında Karaburunlu üreticilerden birinci olan Ferhan Üçer, ikinci Muhsin İnan ve üçüncü olan Önder Öğüt de ödüllerini törenle aldı.

İZMİR ()

FOTOĞRAF