Fatih ÇELİK / VARTO, (Muş) ()-MUŞ’un Varto Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Mehmet Nuri Çetin, muhtarlarla bir araya gelerek ilçenin sorunlarını ve çözüm önerilerini dinledi.
    Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü konferans salonunda köy ve mahalle muhtarları ile bir araya gelen Kaymakam Çetin, “Yaz gelmeden köylerin yol ve su gibi sıkıntılarını gidermiş olacağız. Özellikle turistik Hamurpet Gölü’ne gidecek olan yolu sıcak asfaltla kaplanması için Kültür ve Turizm Bakanlığına proje sunacağız. Bu yıl içinde bahar ayında grup köy yollarımıza sıcak asfaltla yapmayı ve bitirmeyi planlayacağız. Köy muhtarlarının da bu konu üzerinde durmaları için kendilerini uyardık. Bu yıl ilk kez ilçemizde üç farklı büyük köyler olarak gözüken, üç ayrı grup köy yollarımıza sıcak asfalt yapmayı planladık. Memleketimiz kış memleketi. Normal asfaltı geçen sene yaptık, kış memleketi olduğu için tamamen dağılıyor. Ama sıcak asfaltta bu sıkıntı yok. Bu nedenle de emeklerin heder olmaması açısında sıcak asfalt yapmak daha uygun olur. Bu yıl Karaköy, Sazlıca, Hüseyinoğlu Köylerine okul ve Çaylar Yatılı Bölge okuluna da spor kompleksi yapacağız. İlçeninde yol, su, park ve diğer hizmetlerini tamamen bitireceğiz" diye konuştu
    İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı İsmail Terzi, Özel İdare Müdürü İmam Karahan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yalçın Süne ve kurum müdürlerinin de katıldığı toplantı, soru cevap bölümüyle sona erdi.

FOTOĞRAF