Nurbay USTA/ŞAVŞAT(Artvin), () -ARTVİN’in Şavşat İlçe Kaymakamı Musa Göktaş ve eşi Nazan Göktaş, Kızılay’a kan bağışında bulundu.

Kızılay Kan Bağış Merkezi ekibinin, Şavşat Belediyesi önünde kan toplama standında, Şavşat Kaymakamı Musa Göktaş ve eşi Nazan Göktaş ve çok sayıda vatandaş da kan bağışında bulundu. Kızılay mobil kan toplama aracında kan bağışında bulunan Kaymakam Göktaş ve eşi, bu davranışıyla da örnek oldu. İnsanların sağlıklı bir yaşam için, kan vermesi gerektiğini belirten Kaymakam Göktaş, "Sağlıklı yaşam için kan vermek çok önemlidir. Hem kan veren, hem de bu verilen kanlardan faydalanacaklar için hayati önem taşımaktadır. Kan vermek cana can katmakla eş değerdir” dedi.

'KAN BAĞIŞ BİLİNCİNİ ARTIRMALIYIZ'

Kan bağışı sayısının artması gerektiğini kaydeden kaymakam Musa Göktaş, “Toplumumuzda organ bağışı, kan bağışı bininci pek fazla gelişmemiştir. Bu konuda çeşitli bilgilendirme çalışmaları yaparak bir gün hepimize lazım olabilecek bu organ bağışı ve kan bağışı sayısını artırmamız gerekir. Her yıl yüzlerce insanımız hastalık ya da kaza sonucu kan bulunmadığı için hayatını kaybediyor. Kan bulunamadığı için hayatını kaybeden bir yakınımız olduğunu düşünelim. Ne kadar acı duyarız. İşte bu empatiyi her zaman kuralım. Hiç tanımadığınız insanlara organınız ve kanınızı bağışlayarak onlara derman olabilmek sağlıklı bir yaşam sürmelerini sağlamak ne kadar önemlidir. Ayrıca kişi kendi sağlığını koruması içinde kan bağışı çok önemlidir. Bizler toplum olarak çok duyarlı bir toplumuz. Ne yazık ki bu bilinci tüm halkımıza yayamadığımız için ülkemizde kan bağışı ihtiyacın çok çok altındadır. Tüm vatandaşlarımızın, insanlığı ve kendini seven herkesin kan vermesi gerekir. Kan bağışı kampanyasına katkı sağlayan, vatandaşlarımıza, Kızılay'a ve tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

KAYMAKAM GÖKTAŞ'ATEŞEKKÜR

Kızılay Mobil Kan ekibi de, kan bağışı desteği veren Kaymakam Göktaş’a, bu davranışı için teşekkür etti. Mobil kan ekibi sorumlusu ve Kızılay Doktoru Sami Yıldırtan, “Şavşat Kaymakamımızın duyarlılığına ve Şavşat halkına teşekkür ediyorum. Kaymakamımız daha öncelerden de kan bağışlarında bulunuyormuş. Duyarlılığına ve desteğine teşekkür ediyorum" ifadesinde bulundu.

Kızılay Şube Başkanı Mehmet Uzun ise, "Kaymakamımızın hem kendisinin hem de eşinin düzenli kan bağışında bulunması hem de Kızılay’ı her zaman desteklemesi bizlerin işini kolaylaştırıyor. Kaymakamımızın Kızılay’a ilgisinden çok memnunuz" diyerek destek olanlara teşekkür etti.