ŞIRNAK’ın Beytüşşebap Kaymakamı İsmail Pendik, ziyaret ettiği İmam Hatip Lisesi'nde öğretim gören toplam 545 öğrenciye, 50 bin lira değerinde, test kitabı ve soru bankası kitapçığı hediye etti.
Beytüşşebap İmam Hatip Lisesi'ni daha önce ziyaret Kaymakam İsmail Pendik, sınıfları gezdiği sırada öğrencilerin, "Kaymakam bey sınavlara hazırlanıyoruz. Test kitabı bulamıyoruz" demesi üzerine verdiği test kitabı sözünü yerine getirdi. Kaymakam Pendik'in talimatı üzerine 50 bin liraya satın alınan test kitabı ve soru bankası kitapçıkları, Kaymakam Pendik tarafından bugün İmam Hatip Lisesi 8'inci ve son sınıf öğrencilerine dağıtıldı. Kitapları alan öğrenciler Kaymakam Pendik'e teşekkür ederek, test kitabı yardımına karşılık, sınavlarda yüksek puan alarak cevap verecekleri sözünü verdi.
Buradan Beytüşşebap Lisesi'ne geçen Kaymakam Pendik, son sınıf öğrencileriyle bir araya geldi. Öğrencilerin müzik sınıfında söylediği Kürtçe ve Türkçe şarkılarını dinleyen Pendik, öğrencilere grup kurmaları tavsiyesinde bulundu.
Kaymakam İsmail Pendik, daha önceki ziyareti sırasında öğrencilerin kendisinden test kitabı istediğini belirterek, "İmam Hatip ve YİBO okullarına uğramıştık. Oradaki sevgili gençlerimiz dedi ki 'Kaymakam bey biz sınavlara hazırlanıyoruz. Ama test kitabı bulamıyoruz. Bu konuda destek olur musunuz?' dediler. Biz de 'Tabi' dedik. Tabi zannettik ki bu kolay bir şekilde halledilecek bir şey. Araştırmamız son süreçteki ekonomik gelişmeler ve kitap fiyatlarındaki artış vardı. Ama biz gençlerimizi, çocuklarımızı çok seviyoruz. Onlar bizim her şeyimiz. Onlara verdiğimiz sözü yerine getirmek için de araştırmalarımızı yaptık. Sağolsun sınav yayınlarıyla iletişime geçtik. Normalde bunlara soru sınavı seti aldığımızda toplam fiyat 102 bin liraydı ama onlar Beytüşşebap’ı çok sevdikleri için 50 bin liradan vazgeçerek, 50 iki bin liraya bize bunları temin etiler. Bu vesile ile olanlara da teşekkür ediyoruz. İnşallah bu desteklerimiz bizlere sınavlarda başarı olarak dönecek. Geçlerimize de güveniyoruz" diye konuştu
FOTOĞRAFLI