Muzaffer NAL/ÇAY, () - AFYONKARAHİSAR Çay Kaymakamı Erol Tanrıkulu, Belediye Başkanı Hüseyin Çağrı'yı makamında ziyaret etti.

Kaymakam Erol Tanrıkulu, Belediye Başkanı Hüseyin Çağrı'yı makamında ziyaret etti. Başkan Çağrı ilçeye yapılan yatırımlar hakkında Kaymakam Erol Tanrıkulu'na bilgi verdi. Başkan Çağrı, bir firma tarafından yapılan ve Türkiye'nin en büyüğü olacak Bio Kütle Enerji Santrali inşaatını da gezdirdiği Kaymakam Tanrıkulu'na projeyi anlattı.

Başkan Çağrı, "Belediyemize ait 320 dönümlük bir alana kurulan santral, bitki atıklarından yılda 27 megavat elektrik üretecek ve 40 milyon dolara mal olacak. Şu an 30 kişi çalışıyor. Santral tamamlandığında 150 kişi çalışacak. Bölgedeki 3 il ve ilçelerin elektrik ihtiyacını karşılayacak santral 2020 Ocak ayında tamamlanacak. Belediye olarak santralin inşaatı için desteğimiz sonuna kadar sürecek" dedi.

Kaymakam Erol Tanrıkulu da "Atık bitkiden elektrik üreteceği için bölgedeki saman, sap, odun ve kamış atıklarının değerlendirilmesi bölge için avantaj. Atık bitkilerden vatandaş para kazanacak. İlçe için hayırlı olsun" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI