KAYSERİ'de havaların soğumasıyla birlikte, grip, nezle ve eklem hastalıklarına iyi geldiği belirtilen paça çorbasına ilgi arttı. 
Kayseri'de özellikle kış aylarında vatandaşların günün her öğünü tükettiği paça çorbası, zengin vitamin ve mineral içeriği ile 'doğal antibiyotik' olarak biliniyor. Vatandaşlar, son günlerde havanın soğumasıyla paça çorbasına yoğun ilgi göstermeye başladı.
Lokantacı Hayrettin Köse, "Paça çorbası doktorların bile tavsiye ettiği, zengin vitamin ve mineral içeriği ile adeta antibiyotik deposudur. Grip ve nezle gibi hastalıkların yanı sıra eklem hastalıklarına da son derece faydalı olan paça çorbasını Doğu Anadolu'da çok yaygın olan öküz paçası olarak satıyoruz. Yine müşterilerin isteklerine uygun olarak paça, işkembe ve aort çorbalarımız da var. Sabah namazının hemen ardından işini veya evine giden vatandaşlarımız güne dinç başlamak için paça çorbalarını içiyorlar. Günlük paça çorbası içen müşterilerimiz var. Öküz paçası çorbamız 2 saat düdüklüde haşlanıyor. Daha sonra haşlanan paça ayakları yeniden temizlenerek julyen şeklinde doğranıp yeniden pişiriliyor. Sarımsaklı ve sirkeli olarak tüketiliyor. Her yaş gurubunun özellikle soğuk havalarda dışarıda çalışanların mutlaka yemesi gereken paça çorbasını herkes yesin diye tabağını 12 TL'den veriyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI