KAYSERİ Valisi Süleyman Kamçı başta olmak üzere Kayseri protokolü 15 Temmuz'un 2'nci yıl dönümü nedeni anma mesajları yayımladı.

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Kayseri Valisi Süleyman Kaçı mesaj yayımladı. Mesajda " Ülkemizin anayasal düzenle teminat altına alınmış demokratik kazanımlarını, milli birlik, beraberlik ve bağımsızlığımızı ortadan kaldırmayı hedefleyen menfur silahlı darbe teşebbüsü, Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçmiştir. O gece; vatanımızın bölünmez bütünlüğüne, milletimizin bağımsızlığına, demokrasimize ve aydınlık geleceğimize yönelik olarak, ihanet içerisinde bulunan hainlerin, kalleşçe ve kanlı bir darbe teşebbüsünde bulunmasıyla şanlı tarihimize kara bir leke olarak geçirilmeye çalışılmıştır. Ancak o gece, Aziz milletimiz; kendi silahını yine kendi milletine doğrultan ihanet içerisindeki bu hainlere karşı göğsünü siper ederek, tankların önüne çıkarak, ardında şanlı tarihine yakışır yeni kahramanlık destanları yazdırmak suretiyle onurlu bir direniş göstermiş ve tarihimize kara bir leke olarak geçirilmek istenilen bu geceyi dünyadaki tüm mazlum milletlere öncü olacak, rehber olacak, ışık tutacak bir kahramanlık destanı, şanlı bir direniş, demokrasiye ve milli birliğe sahip çıkma gecesine çevirmeyi başarmıştır. 15 Temmuz 2016 Cuma gecesi yaşanan bu hain kalkışma ve darbe girişimini Aziz Türk Milleti, Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine meydanlara inerek, canlarıyla ve mallarıyla hainlerin yoluna çıkarak başarısızlığa uğratmıştır." ifadeleri yer aldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ise yayımladığı anma mesajında," Ülkemiz için yıkım projesi olan 15 Temmuz, güçlü devlet, kararlı lider ve kahraman millet sayesinde Demokrasi ve Milli Birlik Bayramı’na dönüşmüştür. Aziz milletimizin Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü kutluyorum. 15 Temmuz hainler ve destekçileri tarafından ülkemiz için bir yıkım projesiydi. Bulunduğumuz coğrafya için yeni haritalar çizenler Türkiye’yi saf dışı bırakmak için 40 yıllık bir planı devreye sokarak içimizdeki hainleri, uyuyan hücreleri uyandırdılar. Ancak bilmedikleri bir şey vardı ki, o da bu milletin zor durumlara düştüğünde gösterdiği refleksti. 40 yıllık projelerini başlarına yıktık. Bu vesileyle başta Kayseri olmak üzere Türkiye’nin her bir köşesinde vatanına sahip çıkan milletimin her bir ferdine şükranlarımı sunuyorum" şeklinde açıklama yaptı.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ise yayımladığı mesajda, "Bundan iki yıl önce 15 Temmuz Cuma günü akşamı, devletimize ve milletimize karşı hainler tarafından ağır bir darbe vurulmak istenmiştir. Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla milletimiz sokaklara, meydanlara çıkarak hainlerin yapmak istediği darbeyi engellemiştir. Vatan hainlerinin ve yurt dışındaki işbirlikçilerinin ortak hedeflerinde milletin iradesine el koymak, devletin bekasına kast etmek, vatanın bütünlüğünü ortadan kaldırmak vardı. Bu girişim karşısında millet olarak hep beraber dimdik durduk ve durmaya da devam edeceğiz." ifadelerine yer verdi.