Şeyda AŞATIR/KAYSERİ, ()-KAYSERİ Tabip Odası, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Kayseri Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Per, Türk Tabipler Birliği’nin ‘Afrin’ tutumunu reddettiklerini belirterek, “Türk Tabipler Birliği’nin başındaki Türk kelimesinin kaldırılmasını da doğru bulmuyoruz.” dedi.

Kayseri Tabip Odası üyeleri 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle öncelikle Atatürk anıtına çelenk bıraktı. Ardından Tabip Odası üyeleri bir restoranda düzenlenen kahvaltıda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Burada bir açıklama yapan Kayseri Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Per, “Sağlık hizmetlerinin ülkemizde en üst seviyeye çıkarılması için fedakarca çalışan hekimlerimizin ve tüm sağlık çalışanlarımızın Tıp Bayramı’nı kutlarım” şeklinde konuştu.

Hekimlerin sorunlarından bugün bahsetmek istemediklerini ifade eden Per, “Hekimlerin özlük hakları, yıpranma payı, sağlık çalışanlarına şiddet, mesleki hastalıkları artmış iş yükü neticesinde artan iş kazaları, artan psiko-sosyal sorunlar, özel sektörün ezici tahakkümü, mecburi hizmet vs. sorunlarımızdan Afrin’de ‘terörist ile birlikte bizleri de öldürün’ diyebilen haysiyet sahibi Şehit komutanlarımıza hürmeten bahsetmeyeceğim.” dedi.

Türk Tabipleri Birliği ile ilgili açıklamalarda bulunan Per, “Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi’nin Afrin konusundaki tutumunu şiddetle reddediyoruz. Türk Tabipler Birliği’nin başındaki Türk kelimesinin kaldırılmasını da doğru bulmuyoruz. Kurum ile kurumları yönetenlerin ayırt edilmesi gerekliliğini bir kez daha vurguluyoruz.” diye konuştu.

FOTOLU