GAZELLERİN ustası, sıra gecelerinin vazgeçilmez ismi merhum Kazancı Bedih, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin ŞANLIDER işbirliğiyle düzenlediği gecede anıldı.
Festivalpark'ta 'Ustalara Saygı' etkinlikleri kapsamında düzenlenen gecede konuşan ŞANLIDER Başkanı Mustafa İsmet Erdoğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in birlikte yaşama ve kardeşlik hukukuna yaptığı katkılara dikkat çekti.
Program öncesinde konuşan Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Latif Karadağ, Kazancı Bedih'in bölgemizin büyük bir değeri olduğunu belirterek, Gaziantep'in en çok Urfalının yaşadığı bir kent olarak böyle bir değere sahip çıktığını kaydetti. Karadağ, Gaziantep'te 300-350 bin Urfalı hemşerimiz yaşıyor. Belediye olarak bunu önemsiyoruz. Çalışmalarımızla, faaliyetlerimizde Urfalı kardeşlerimizi dâhil ederek birlikte değerlerimize sahip çıkıyoruz" dedi.
İki kentin birbiriyle bütün olduğunu, Başkan Fatma Şahin'in "Gaziantep'in baklavasını güzelleştiren en önemli unsurun Urfa sadeyağı olduğunu" dile getirdiğini vurgulayan ŞANLIDER Başkanı Mustafa İsmet Erdoğan ise, "Kazancı Bedih, kendine has tarzıyla gazellerin piri haline gelmiştir. Yaşadığı büyük zorluklara rağmen gazelhanlığın son temsilcisi olarak önemli bir görevi icra etti. Urfa Sıra Gecelerine kendine bir nefes getirerek dünyaca ünlenmesini sağladı" diye konuştu.
Gaziantep'te yaşayan Urfalıların kentle bütünleşmesi, kent yaşamının içinde yer alması için Büyükşehir Belediyesi'yle işbirliği yapmaya devam edeceklerini belirten Erdoğan, "Başkanımız sayın Fatma Şahin, kentin birlik ve beraberliği, tüm renklerinin bir arada yaşaması için önemli çalışmalara imza atıyor. Birlikte Gaziantep ve Şanlıurfa için projeler geliştirmeye devam edeceğiz" diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Sıra Gecesi Topluluğu eşliğinde sanatçılar Mustafa Karadağlı ve Bekir Çiçek, Kazancı Bedih'in eserlerinin yanı sıra Gaziantep ve Şanlıurfa türküleri seslendirdi. Başak İkiz'in sunduğu programı yüzlerce kişi ilgiyle izlerken, gecenin sonunda Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Latif Karadağ ve ŞANLIDER Başkanı Mustafa İsmet Erdoğan tarafından sanatçılara çiçek takdim edildi.
FOTOĞRAFLI