İZMİR Kent Konseyleri Birliği'nin girişimleri sonucu kurulan Ege Kent Konseyleri Birliği kuruluş toplantısı, 35 kent konseyinin katılımıyla Konak Kent Konseyi ev sahipliğinde yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Konak Kent Konseyi Başkanı Hamit Mumcu "Kent konseyleri örgütlenme, birikim ve dayanışma süreçleri ile var olup güçlenir. Yönetimde yönetilenlerin söz sahibi olduğu bu alanları daha verimli kullanmak zorundayız. Bu nedenle işbiriğimizi geliştirip deneyimlerimiz paylaşarak kent konseyleri deneyimini kalıcı hale getirmeliyiz. Bugün yola çıkan Ege Kent Konseyleri Birliği girişimimin öncelikle bölgemiz sonrasında da ülkemiz için ileriye dönük fikir ve süreçlerin inşa edildiği yeni bir alan olacağını ümit ediyorum" dedi.

Toplantıda söz alan Ortaca Kent Konseyi Başkanı Hasan Karaçelik de konuşmasında kent konseylerinin belediyeler ve kitle örgütleri arasında kurduğu bağa dikkat çekti. Ege bölgesi kent konseyleri olarak artık seslerinin daha güçlü çıkacağını dile getiren Karaçelik ülke genelinde de aynı birlikteliğin sağlanmasını ümit ettiklerini dile getirdi.

KENT KONSEYLERİ SÜRECİ ANLATILDI

Toplantının divan başkanlığını yapan Konak Kent Konseyi Kurucu Başkanı Prof.Dr. Adnan Akyarlı da yaptığı sunumda kent konseylerinin dünden bugüne yaşadığı süreci katılımcılarla paylaştı. Kuruluşlarında aktif olarak rol aldığı Türkiye Kent Konseyleri Platformu ve İzmir Kent Konseyleri Birliği'nin de süreçlerine değinen Prof. Dr. Adnan Akyarlı, kent konseylerinin dayanması gereken ilke ve amaçları da ayrıntılı olarak anlattı.

MUMCU, EGE KENT KONSEYLERİ BİRLİĞİ'NİN İLK SÖZCÜSÜ

Yapılan konuşmalar ve yönerge çalışmalarının ardından yürütme kurulu seçimlerine geçildi. Konak Kent Kent Konseyi Başkanı, İzmir Kent Konseyleri Birliği Dönem Sözcüsü Hamit Mumcu Ege Kent Konseyleri Birliğinin ilk sözcüsü olurken, Menemen Kent Konseyi Başkanı Sebahattin İpektepe'de genel sekreterlik görevini üstlendi. Yürütme Kurulu; Hamit Mumcu (Konak Kent Konseyi), Sebahattin İpektepe (Menemen Kent Konseyi), Necmi Şengider (Burhaniye Kent Konseyi), Bülent Burmaoğlu (Nazilli Kent Konseyi), Senem Eştürk (Gaziemir Kent Konseyi), İsmail Tezgel (Kuşadası Kent Konseyi), Mustafa Özer (Karaburun Kent Konseyi), Atay Tozlu (Selçuk Kent Konseyi), Mükerrem Demir'den (Narlıdere Kent Konseyi) oluştu.

İZMİR, ()

FOTOĞRAFLI