ANTALYA, () - KEPEZ Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, inşası devam eden Uhud Camii'nde incelemelerde bulundu.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Hüsnü Karakaş Mahallesi'nde yapımı devam eden Uhud Camii şantiyesini ziyaret etti. Başkan Hakan Tütüncü ilk olarak cami inşaatının birinci katında gözleme yapıp satan ve elde edilen gelirle cami inşasına destek veren kadınlarla sohbet etti. Uhud Cami'nin gözleme satışıyla Kepez'de yapılan ikinci cami olduğunu anımsatan Başkan Tütüncü, “Bu yöntemle ilçemizde yapılan ilk cami Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'ndeki Hicret Camii'dir. Mahalleli kadınlar yaptıkları gözlemelerin satışından gelen paralarla camiyi bitirdiler" dedi.

Başkan Tütüncü, el ele, gönül gönüle vererek, camimin inşaatını tamamlayacaklarını kaydederek, şunları söyledi:

"Gereken desteği daha çok vereceğiz. 150 yıl sonrada içerisinde ibadet edilecek bir cami yapıyoruz. Bugün çektiğimiz sıkıntılar ve zorluklar bu camiyi, bir eser haline getiriyor. Caminin yapımına maddi ve manevi destek verenleri Rabbim, inanıyorum ki çok mükâfatlarla taltif edecek. Çektiğiniz bu sıkıntıların elbet bir karşılığı olacak. Hiç endişe etmeyin, bu caminin yapımı yarım kalmayacak. Ne gerekiyorsa siz de biz de yapacağız. Elbirliği ile Uhud Camii'nin yapımını tamamlayacağız. Caminin kubbesini en güzel şekilde yapacağız."

CAMİYİ YAPTIRANLARA ÇANAKKALE GEZİSİ

En çok sevdiği işin cami ve okul yaptırmak olduğunu aktaran Tütüncü, “Uhud Camii, arsasının imar planlarını yapmasıydık, mülkiyet problemlerini çözmeseydik yapılamazdı. İlçemize güzel camiler yapıyoruz. Hayatta iki şeyden hoşlanıyorum; birisi cami diğeri de okul yaptırmak. İlçemize camiler ve okullar kazandırmaya devam edeceğiz" dedi.

Başkan Hakan Tütüncü, Uhud Camii'nin yapımı için gözleme pişiren hanımları ve satışını yapan erkekleri Çanakkale şehitliği gezisi ile ödüllendirdi. Başkan Hakan Tütüncü, daha sonra cami inşaatını gezerek, cami yaptırma ve yaşatma derneğinin temsilcilerinden bilgi aldı. Mahalleliler de caminin yapımına verdiği desteklerden dolayı Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'ye teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI