Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne),()-EDİRNE'nin Keşan ilçesinde, ABD'nin Telaviv Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması ve İsrail askerlerinin Filistinli vatandaşları öldürmesi, Eğitim ve Dayanışma Konfederasyonu tarafından protesto edildi. Protesto gösterisinde ABD ve İsrail bayrakları yakıldı.

Keşan Eğitim ve Dayanışma Konfederasyonu tarafından düzenlenen protesto gösterisinde, yaklaşık 100 kişilik grup, Hastane Caddesi'nden Cumhuriyet Meydanı'na kadar sloganlar atarak yürüdü. Yürüyüşte, ABD ve İsrail bayrakları da yakıldı. Cumhuriyet Meydanı'na gelen grup, burada, İsrail askerlerince öldürülen Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Selim Uyar, "Hangi dinden, hangi milletten olursa olsun Kudüs için mücadele eden Filistin'deki adaletsizliği ve işgali durdurmak için çaba harcayan vicdan sahiplerine saygılarımızı yolluyoruz. Rabbimiz, Amerika ve İsrail kalleşlerini en kısa zamanda kahır ismiyle perişan eylesin" dedi. Grup, protesto gösterisinin ardından dağıldı.