DATÇA Kadın İşgücünü Geliştirme ve Yaygınlaştırma Derneği'nin (KİGDER), tek aday ile gidilen beşinci seçimli olağan genel kurulunda Menşure Yavuz, bir dönem daha başkanlığa seçildi.

Datça ilçesinde, kadınların işgücüne daha bilinçli katılımları ve aktif istihdamda yeterince yer almaları amacıyla 10 yıl önce kurulan, Kadın İşgücünü Geliştirme ve Yaygınlaştırma Derneği'nin beşinci olağan genel kurulu yapıldı. Bir barda gerçekleştirilen genel kurulda, derneğin yeni yönetim ve denetim kurulları belirlendi. Derneğin kurulduğundan buyana başkanlık görevini yürüten Menşure Yavuz, üyelerin oy birliği ile yeniden bu göreve seçilirken; yeni yönetim kurulu Mürüvvet Soyalp, Nilüfer Abay, Hanım Aktepe, Filiz İrem Öztoprak, Yağmur Yavuz Yıldırım ve Nilgün Oltulu'dan oluştu.

KİGDER Başkanı Menşure Yavuz, genel kurulda yaptığı konuşmada, kadınların iş gücü ve emek potansiyellerinin çalışma hayatında etkin bir şekilde yer almasını amaçladıklarını belirtip, "Kadın emeğinin değeri ve kutsallığı kadar, toplumumuzun kadına göstermesi gereken saygı ve sevgi sürecinin, ekonomik getirisinden çok, sosyal getirisi daha çok önem arz etmektedir" dedi.

Kadına şiddet ve çocuk istismarı konusunda, ülkemizin dünyada üçüncü sırada yer aldığını hatırlatan Yavuz, kadın cinayetleri ve çocuk istismarı olaylarına karşı, konuya duyarlı herkesi ortak mücadeleye çağırdı.

Mehmet ÇİL / DATÇA, (Muğla), ()

FOTOĞRAFLI