SAMSUN, () - SAMSUN Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl Vezirköprü’de dağıtılan keçiler yavruladı.
Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Kırsal Kalkınma Programı kapsamında geçtiğimiz yıl Vezirköprü’de dağıtılan saanen keçilerinden alan üretici Muharrem Karaca'nın keçileri yavruladı. Kırsal alanlarda hayvancılıkla uğraşan vatandaşlara yaptığı canlı hayvan desteği ile üreticinin adeta yüzünü güldüren Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz yıl içerisinde Vezirköprü Boğazkoru Mahallesi'nde 10 çiftçiye toplamda 220 saanen keçi dağıtımı gerçekleştirilmişti.
Destekten faydalanan üreticilerden Boğazkoru Mahallesi sakini Muharrem Karaca'nın keçileri yavruladı. Keçilerin yavrulamasıyla büyük bir sevinç yaşayan Karaca, sevincini Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile paylaştı. Keçilerin yavrulama haberini alan Başkan Yılmaz, Vezirköprü'ye gitti. Ziyarette Başkan Yılmaz'a Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Havza Kaymakamı Metin Yılmaz, Vezirköprü Kaymakamı Yunus Emre Altıner ve Kırsal Kalkınma Daire Başkanı Mehmet Akif Özdemir de eşlik etti.
Kırsal kalkınma konusunu ilçelerde ve köylerde yapılacak hizmetlerin vazgeçilmezi haline getirdiklerini belirten Başkan Yılmaz, "Boğazkoru Mahallesi'nde geçtiğimiz yıl 10 vatandaşımıza 20'şer Saanen Keçisi ve 2'şer oğlak vererek hayvancılığa teşvik etmiştik. Aradan geçen bir kaç ayın ardından 5 keçinin yavruladığını duyunca ben de tıpkı üreticimiz gibi büyük bir sevinç yaşadım ve gelip yavru keçileri görmek istedim. Ne yapıyorsak tek amacımız köylerimiz kalkınsın, ekonomik açıdan konforları yükselsin diye yapıyoruz. Köylerimizin ve beldelerimizin üretici olmasını istiyoruz. Bunun için Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığımız ile sürekli üretim adına ne yapabiliriz diye gece gündüz kafa yoruyoruz" dedi.
Yavru keçileri kucağına alarak seven Başkan Yılmaz, daha sonra keçi ağıllarını da ziyaret ederek köyden ayrıldı.
FOTOĞRAFLI