SALİH GÜNER/KIRŞEHİR() - KURBAN Bayramı nedeniyle Vali İbrahim Akın ve il protokolü şehitliği ziyaret ettiler.

Kurban Bayramı arifesinde Şehit Hava Pilot Astsubay Çavuş Ahmet Tozluklu Şehitliği’ne yapılan ziyarete Vali İbrahim Akın’ın yanı sıra Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, İl Jandarma Komutanı Vekili J.Yrb. Durmuş Yöndem, emniyet ve jandarma teşkilatı mensupları ile şehit aileleri katıldı.

Okunan Kuran-ı Kerim ve İl Müftüsü Osman Arslan’ın yaptığı duanın ardından, Vali İbrahim Akın, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ve diğer protokol şehit kabirlerini ziyaret ederek kabirlere karanfil bıraktılar.

Şehitlik ziyareti sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali İbrahim Akın, “Kurban Bayramı arifesinde vatanımızın bölünmez bütünlüğü uğruna canlarını feda eden şehitlerimizin kabirlerini ziyaret ederek dualar ettik. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize de sağlıklı ömürler diliyorum. Şehit yakınlarımızın da acılarını yürekten paylaşıyoruz.” dedi.

Kurbanların, kesim için belirlenen noktalarda kesilmesi konusuna vatandaşlarımızdan duyarlılık göstermelerini isteyen Vali İbrahim Akın, “Vatandaşlarımızın kurbanlarını belirlenen kesim yerlerinde kesmeleri ve kurban artıklarını usülüne uygun şekilde bertaraf etmelerini rica ediyorum. Ayrıca, bayramlarda yapılan yolculuklarda can ve mal kayıpları yaşadığımız trafik kazalarının önlemek için gereken tedbirler alınmış durumda. İçişleri Bakanlığımızca başlatılan “Bu Bayramda Ben De Trafik Polisiyim, Hatalı Sürücüye Kırmızı Düdük” kampanyası, trafik kazalarına karşı ulusal bir seferberlik niteliği taşımaktadır. Bu kampanyada çocuklarımızın aileleri üzerindeki etkilerden faydalanmak istiyoruz. Çocuklarımız yolculuk anında araç kullanırken hata yapan büyüklerini kırmızı düdük çalarak uyaracaklar. Sürücülerimiz de yolculuk anında aşırı hız yapmamaya, telefonla konuşmamaya, emniyet kemeri takmaya özen göstermelidir. Bu duygularla, Kurban Bayramının tüm Kırşehirli vatandaşlarımız için hayırlı olmasını diliyor, herkesin bayramını tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.

Şehit Hava Pilot Astsubay Çavuş Ahmet Tozluklu Şehitliği’ne yapılan ziyaret Vali İbrahim Akın, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ve beraberindeki protokolün kabirleri ziyaret edip kabirlere karanfil bırakması ve şehit yakınlarıyla sohbet etmesiyle sona erdi.

FOTOLU