MERSİN, () - MERSİN'de Toroslar Belediyesi’nin bu yıl ilk kez düzenlenen çocuk hakları temalı 1’nci Ulusal Kısa Film Yarışması’nda dereceye giren filmler ödüllendirildi.
Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenen final törenine, Belediye Başkanı Hamit Tuna, Mersin Baro Başkanı Ali Er, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hamit İzol, jüri üyeleri; Akademisyen Prof. Dr. Mutlu Parkan, Yönetmen Feride Kaytan, dizi ve sinema oyuncuları Açelya Topaloğlu ile Yonca Cevher, Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Av. Ruşen Ayşen Ayılgan, yarışmacılar ve sanatseverler katıldı.
Tören konuşan Başkan Tuna, bu yıl ilkini düzenledikleri yarışmayı, uluslararası düzeye taşımayı amaçladıklarını belirterek, katılımın fazla olmasından dolayı da büyük mutluluk duyduklarını söyledi.
Akademisyen, yönetmen ve sanatçılardan oluşan jüri üyelerine de yarışmaya sundukları katkılarından dolayı teşekkür eden Tuna, bu yıl çocuk hakları konusunu tema aldıkları yarışmanın çocuk istismarına karşı toplumun bilinçlendirilmesi, ailelerin uyarılması ve özellikle çocukların haklarının korunması noktasında bir farkındalık oluşturacağına inandıklarını ifade ederek, "Dini, dili ırkı ne olursa olsun bütün çocuklarımızın hepsi eşit.Onların haklarını gasp etmeye yönelik iş ve işlem içerisinde olanların tamamına karşıyız ve bu anlamda yüreğimiz tek ve çocuklarımız için atıyor" dedi.
Daha sonra Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuarı Çocuk korosu sahneye çıkarak, seslendirdikleri şarkılarla katılımcılara keyifli anlar yaşattı. Çocuk korosunun ardından dereceye girenler filmler sırasıyla açıklandı.74 film arasından mansiyon ödülünü almaya hak kazanan; yönetmenliğini Sedat Benek’in yaptığı ‘Şakha’ ve yönetmenliğini Turan Kubulay’ın yaptığı ‘Saksak’oldu. Yarışmanın üçüncüsü; Yönetmenliğini Ahmet Mahir Kar’ın yaptığı ‘Teneffüs’ filmi seçilirken, ikinciliği yönetmenliğini Şeyhmus Sarıce’nin yaptığı ‘Küçük Adam’, birincilik ödülünü ise Serdar Altun’un yönetmenliğini yaptığı ‘Dikenli Tel’ filmi aldı. Dereceye giren ilk üç film katılımcıların izlenimine sunuldu. Filmler, izleyicilerden büyük alkış topladı.
Dereceye girenlere ödülleri Başkan Tuna, Baro Başkanı Er, MTSO Meclis Başkanı İzol ve jüri üyeleri tarafından verildi.

FOTOĞRAFLI