CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Ankara temaslarının ardından, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Yücel, kaybedilen 8 ilçe ile Büyükşehir Belediyesi adayının yeni yıldan önce açıklanabileceğini söyledi. Yücel, CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan'ın İzmir'de parti üyeleri ile yaptığı toplantıların, örgüt içerisinde rahatsızlık yarattığı iddialarına da, "Tuncay Özkan'ın bir toplantı yaptığını bilmiyorum. İzmir milletvekilimizdir, genel başkan yardımcımızdır. Herhangi bir sorunumuz yoktur" dedi. Yücel, Başkan Aziz Kocaoğlu'nun "Yak kendini derlerse yakarım" sözlerinin de adaylık için açık kapı olarak yorumlanmasının doğru olmadığını kaydetti.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Ankara'da Genel Merkez ile yaptığı görüşmelerin ardından, temasları hakkında gazetecilere bilgi verdi. Ankara'da CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ve Oğuz Kaan Salıcı ile görüştüğünü belirtti. Genel başkan yardımcıları ile aday belirleme süreciyle ilgili fikir alışverişinde bulunduklarını kaydeden Başkan Yücel, "Şu anda CHP'de olmayan 8 ilçeyle ilgili adayların erken açıklanması düşüncemizi yineledik. Bundan sonraki süreçte aday belirlemenin daha hızlı gerçekleşeceğini umuyoruz. Aday adaylarıyla görüşüyoruz, dosyalarını inceliyoruz. Aday adaylarının da genel merkezde ilgili genel başkan yardımcılarıyla görüşmeleri devam ediyor. Bunlar bilgimiz dahilinde" dedi.

Şu anda TBMM'de bütçe görüşmelerinin sürdüğünü, bu görüşmeler bittikten sonra  İzmir, İstanbul, Ankara gibi büyük iller için Parti Meclisi (PM) üyeleri tarafından görevlendirilen isimlerin, doğru adayı belirlene noktasında çalışmalar yapacağını belirten Yücel, "PM'nin görevlendirildiği isimlerle her ilde doğru adayın saptanması noktasında çalışmalar yapacaklar. Bu çalışmalar birçok ilde yapıldı ve doğru sonuçlar verdi. Yılbaşı öncesinde böyle bir çalışma İzmir'de bekleniyor. Bu çalışmalar eşliğinde adaylarımızı en kısa sürede belirleyip seçim çalışmalarına başlayacağız" diye konuştu.

'YENİ YILDAN ÖNCE AÇIKLANABİLİR'

CHP'de olmayan 8 ilçenin adaylarının yılbaşından önce açıklanma ihtimallerinin bulunduğunu kaydeden Başkan Deniz Yücel, şunları söyledi:

"Çalışmaları yapıyoruz. Genel merkezde de uygun görülürse böyle bir ihtimal var. Diğer ilçelerin ise yılbaşından sonra kalma ihtimali yüksek görünüyor."

İYİ Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayını destekleme kararını da değerlendiren Yücel, şöyle dedi:

"İlçelerde ittifak olması konusunda şu ana kadar bize yansıyan bir şey olmadı. Olursa değerlendiririz. Biz ittifak meselesine partilerin anlaşması gibi yüzeysel olarak bakmıyoruz. Elbette partilerin genel merkez ve liderler düzeyinde anlaşması çok çok değerli. Ancak önemli olan ittifak sandıkta yapılacak ittifaktır. Biz İzmir'de bunu sağlamaya çalışıyoruz. Demokrasinin yeniden hayata geçirilmesini isteyen herkesin mutlu yaşadığı bir Türkiye hayali kuran herkesle biz ittifak yapmaya, dayanışma içinde olmaya her zaman hazırız. Yerel seçimlerde bunun böyle olacağını düşünüyorum."

BÜYÜKŞEHİR ADAYI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Deniz Yücel, gazetecilerin "Büyükşehir adayı ne zaman açıklanacak" sorusuna, "Büyükşehir adayımızın da yılbaşı öncesinde açıklanması söz konusu olabilir. Sonrasına da kalabilir. Metropol ilçeler belirlenirken büyükşehir adayımın fikrinin alınması gereklidir diye düşünüyorum. Tarih vermemiz söz konusu değil" yanıtı verdi.

'HERHANGİ BİR SORUNUMUZ YOK'

Başkan Yücel, CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan'ın İzmir'de ilçe başkanlarıyla yaptığı buluşmaların örgütte rahatsızlık yarattığı, kendisine bu konuda herhangi bir şikayetin iletilip iletilmediği sorusuna da şu yanıtı verdi:

"Tuncay Özkan'ın bir toplantı yaptığını bilmiyorum. İlçe başkanlarıyla bir araya gelmiştik. Sinema konusu basına yansıdı ama büyütülecek bir şey değil. Bunu genel merkeze iletmemiz söz konusu değil. Tuncay Bey bizim için değerlidir. İzmir milletvekilimizdir, genel başkan yardımcımızdır. Herhangi bir sorunumuz yok. Örgütün hassasiyetlerini kendisiyle de paylaştık. Bu konuya dikkat ediyor."

KOCAOĞLU'NUN SÖZLERİ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun, "İzmir için kendini yak derlerse yakarım" açıklamasının, belediye başkanlığı için geri dönüş olarak yorumlandığı sözleri üzerine de değerlendirme yapan Deniz Yücel, "İzmir için kendini yak derlerse yakarım demek İzmir'e ne kadar sahiplendiğini gösterir. İzmirliyi ne kadar kendinden bile üstte tuttuğunu gösterir. 'Ben her türlü özveriyi ve fedakarlığı yaparım' demektir. Adaylıkla ilgili açık kapı olarak nitelendirmek doğru değil. O biraz niyet okumak, tabiri caizse öküzün altında buzağı aramak gibi olur. CHP'de bu görevleri yapacak birbirinden değerli isimler var. Aziz Kocaoğlu da birbirinden değerli isimlerden bir tanesi. Bu görevi layıkıyla, hakkını vererek yapan bir isim. İzmir için İzmirler için çok çok değerli. Ancak Sayın Kocaoğlu'nun 15 sene hizmet verdikten sonra bu göreve devam etme niyeti olsaydı bunu açıkça paylaşırdı diye düşünüyordum. Bunu bir siyasi söylem, bir manevra, ne söylerseniz söyleyin, bir açık kapı bırakma olarak düşünmüyorum. Böyle bir niyeti olsa benimle de, genel bakanla da paylaşırdı. Çok net bir şekilde kendisi ifade etti. CHP cumhuriyeti kurmuş, onunla yaşıt bir partidir. Milli mücadeleyi başarıya ulaştıran bir partidir. O yüzden bir ilde aday bulamama gibi bir sorun ya da kaos söz konusu olamaz. Hele hele İzmir gibi bir ilde böyle bir şey söz konusu olamaz" dedi.

Umut KARAKOYUN/ İZMİR, ()

FOTOĞRAFLI