Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA, () - KUMLUCA Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökce, hortum felaketinde zarar gören mahallelerin muhtarlarıyla buluştu.

Kumluca'da 24 ve 26 Ocak tarihlerinde meydana gelen hortum afetinin neden olduğu zarar ortaya çıktı. Yapılan hasar tespit çalışmaları sonucunda 2 bin 150 dönüm sera, 610 dönüm de portakal bahçesi hasar gördü. Hasarın toplam maliyeti de 54 milyon TL olarak belirlendi. Hasar tespit çalışmalarının tamamlanmasından sonra kaç ailenin ne kadar zarar gördüğüne ilişkin liste mahalle muhtarlıklarında askıya çıktı.

Hortumdan zarar gören mahallelerin muhtarıyla toplantıda bir araya gelen Kumluca Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökce, "Hasar tespit sonuçları 8-18 Şubat tarihlerinde mahalle muhtarlıklarında askıya çıkarılmıştır. Zarar gören çiftçilerin askı listelerini oluşabilecek yanlışlıkların düzeltilebilmesi için kontrol etmeleri gerekmektedir. Yanlışlık varsa düzeltilmesi için Tarım ve Orman İlçe Müdürlüklerine müracaat etmelidirler. Arazi kiralayıp veya arazi sahibi ile ortaklık halinde örtü altı sebze üretimi yapan üreticiler de yardımlardan faydalanmak için arazi sahibi ile Tarım ve Orman İlçe Müdürlüklerine müracaat etmeleri gerekmektedir. Bu bilgileri paylaşıp istişare etmek için bu toplantıyı düzenledik" dedi.

FOTOĞRAFLI