ANKARA'daki Kore Kültür Merkezi'nde, Güney Koreli kadın sanatçılar Kwanghee Choi, Jongsu Kim ve Youngme Bang tarafından resim sergisi açıldı.
Kore Büyükelçiliği Kore Kültür Merkezi Müdürü Dongwoo Cho himayesinde açılan sergiye, Ankara'da bulunan elçilik mensuplarının yanı sıra çok sayıda sanatsever ve davetliler katıldı. Sergi açılışında konuşan Kore Kültür Merkezi Müdürü Dongwoo Cho, son yıllarda Türk-Kore ilişkilerinin her alanda geliştiğini belirterek, "Kore sanatını ve sanatçılarını Türkiye'de ağırlayarak kültürel ve sanatsal ilişkilerimizi pekiştiriyoruz. Aynı zamanda Türk sanatçılarını Kore'ye davet ederek  Türk sanatını ve kültürünü ülkemiz insanlarına tanıtarak bağ geliştirmeye çalışıyoruz" dedi. 
Kore Cumhuriyeti'nin üç tanınmış kadın sanatçısı Kwanghee Choi, Jongsu Kim ve Youngme Bang Türkiye'de resim sergisi açmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, Türk sanatını ve sanatçısını yakından tanımanın ve tarihi turistik yerlerini görmenin kendilerine heyecan verdiğini ifade etti. Sergi, 12 Ekim 2018 tarihine kadar açık kalacak.
FOTOĞRAFLI