Adem DURMAZ/KORKUTELİ, () - ANTALYA'nın Korkuteli ilçesinde 24 Haziran seçimlerinin huzur ve güven içerisinde yapılabilmesi için alınacak tedbir ve güvenlik önlemlerinin ele alındığı seçim güvenliği toplantısı yapıldı.
Korkuteli'deki seçim güvenliği toplantısı Kaymakam Erol Tanrıkulu başkanlığında gerçekleştirildi. Öğretmenevi toplantı salonunda yapılan toplantıya İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Atılgan Sert, Emniyet Müdürü Hacı Duman ve personeli, İlçe Jandarma Komutanlığı'ndan Başçavuş Seydi Özer, ilçede seçime giren siyasi parti temsilcileri katıldı.
Kaymakam Erol Tanrıkulu, "Seçim her yerde var. Ancak seçimin demokrasi kültürü içerisinde yürüyebilmesi ancak demokrasi kültürünün oluştuğu, oturduğu yerlerde olur. Şimdi burada en önemli husus güvenliğin sağlanmasıdır. Güvenliği vatandaşın özgür iradesini yansıtacak şekilde, siyasi parti temsilcilerinin 'bizim propagandamıza engel olunuyor, propagandamızı istediğimiz gibi yapamıyoruz' demeyecek şekilde bir dengeyi tutturarak yürütmemiz gerekiyor. 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılacak olan seçimlere çok az bir süre kaldı. Bundan sonra ilçede bir sorun yaşanmaması için gereken tedbirleri almaya gayret göstereceğiz. Bizim için önemli olan vatandaşımızın hür iradesinin sandığa özgürce yansıması. İdarenin tarafsızlığına gölge düşürecek hal ve tutumlardan hepimizin kaçınması temel prensiptir. Bu konuda gösterilecek hassasiyet önem arz etmektedir" dedi.
Kaymakam Erol Tanrıkulu'nun konuşmasının ardından İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve seçim güvenliği konusunda oluşturulan tedbirlerle ilgili sunumlar da yapıldı.

FOTOĞRAFLI