KOSGEB Adıyaman İl Müdürü Eşref Çakar, Genç MÜSİAD Adıyaman Şubesi üyelerini bilgilendirdi.
MÜSİAD Adıyaman Şubesi toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda KOSGEB İl Müdürü Eşref Çakar, KOSGEB’in amacı, destekleri ve yatırım alanlarından bahsederek bilgiler verdi.
Genç Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Adıyaman Şube Başkanı Mustafa Ölçer de Genç MÜSİAD'ın amacı ve çalışmalarından bahsetti.
KOSGEB İl Müdürü Eşref Çakar’a teşekkür eden Ölçer, "Öncelikle ‘Tecrübe Paylaşım’ toplantımıza katıldığınız için teşekkür ederim. Tecrübe paylaşım toplantılarını bizler Genç MÜSİAD olarak önemsiyoruz. Çünkü yeni yapılabilecek yatırımlar ve eski yatırımlar hakkında bilgi sahibi olarak kendimizi geleceğe hazırlama konusunda tecrübe sahibi oluyoruz. Bizim Genç MÜSİAD olarak YBA programlarımız var. Üniversitelere gidip ünlü şirketlerin Ceo’ları ile yöneticilerini ilimizde ağırladık. Bu sene ikincisi yaptık. Önce eğitim veriyoruz ve daha sonra KOSGEB girişimcilik eğitimleri veriyoruz. KOSGEB’in var olan firmalara ne gibi katkıları faydaları var. Bunları öğrenmek amacıyla kulaktan duyma bilgilerle değil de KOSGEB özünü anlayarak daha doğrusu daha profesyonel hareket ederek müdürümüzü davet ettik. Genç MÜSİAD Adıyaman Şubesi olarak bu tür toplantılarımız devam edecektir" dedi.
Davetten dolayı memnuniyetini dile getiren KOSGEB İl Müdürü Eşref Çakar ise "Bir çok kamu kurumunda belli bir mevzuat dahilinde bizim KOSGEB’de o mevzuatın çok ilerisi olması gerekiyor. Sonuç itibariyle para dağıtan, para veren bir kurumdur. Bir başkasının hakkını bir başkasına vermemek adına sonuçta biz bir bütçeyi dağıtıyoruz. Bu tamamen mevzuat dahilinde olan bir durum. Bazen bir girişimcilik kursunda sertifika verildiğinde hemen para veriyormuşuz gibi bir algı oluşuyor. Bunu biz çok yaşıyoruz. Geçen sene 2 bin kişi sertifika almış, 120 kişi işyeri açmış, o bin 880 kişinin sertifikası evde duruyor. Hiçbir işe yaramaz. Gerçekten iş yeri açacak kişileri bekliyoruz. Tabi bu konuda bilgi almaları içinde KOSGEB’e bekliyoruz" diye konuştu.
FOTOĞRAFLI