MERSİN, () - MERSİN Büyükşehir Belediyesi'nin, 'Yaylalarda, Köylerde Kültür-Sanat Her Yerde' sloganıyla başlattığı ve Mersin’in en ücra köşelerindeki vatandaşları sanatla buluşturduğu 'Köy Seyirlik' oyunu Silifke’nin Ören Mahallesi’nde sona erdi.
Mersin’in merkeze en uzak mahallesini tiyatroyla buluşturmak adına yola çıkan Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ekibi, bir ay boyunca köy seyirlik oyunu turnelerini devam ettirdi. Tüm ilçelerde 7’den 70’e herkesin ilgi ile izlediği köy seyirlik oyunu mahalleliler tarafından yoğun ilgi gördü.
Mersin’de her kesim için fırsat eşitliği yaratmak ve Mersin’in merkeze en uzak mahallesini bile tiyatroyla buluşturmak adına yola çıkan Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ekibi, Köy Seyirlik oyunu turnesini tamamladı.
Hayatında hiç tiyatroya gitme imkânı bulamamış vatandaşların ve çocukların dört gözle beklediği Büyükşehir’in tiyatro turnesi son olarak Silifkeli vatandaşlarla buluştu. Köy meydanını dolduran kalabalık tiyatro ekibi sayesinde eğlenceli bir akşam yaşarken, tiyatro oyununu ayaklarına kadar getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a teşekkür etti.
Etkinlik kapsamında Büyükşehir Belediyesi Gezici Kütüphanesi’nin de eşlik ettiği etkinliklerde tiyatroyu izlemeye gelen çocuklara kitap hediye edildi.

FOTOĞRAFLI