KAYSERİ Ticaret Borsası (KTB) 2017 yılında en çok tescil yaptıran 10 firmaya düzenlenen törenle plaket verdi. Gecede konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı ve Ak Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, son zamanlarda Türkiye'nin ekonomide zor duruma düşürülmeye çalışıldığını belirterek, birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.
Mahall Garden Kongre ve Balo Merkezi'nde düzenlenen ödül törenine, Vali Süleyman Kamçı, Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı ve Ak Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Ak Parti Milletvekili İsmail Tamer, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, TOBB Yönetim Kurulu üyesi ve KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitçi, Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Recep Bağlamış ve çok sayıda meslek üyesi katıldı.
Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış yaptığı konuşmada Kayseri Ticaret Borsası olarak vizyonun 2023 yılında işlem hacmi olarak ilk 10 borsa arasına girmek olduğunu vurgulayarak, "Hedeflerimize ulaşmak için üye oryantasyon eğitimi, TOBB iş birliği ile teknoloji buluşmaları konferansları yapıldı. İzmir Ticaret Borsası ile şubat ayında E-ticaret anlaşması yapılıp, üyelerin burada ürünleri alıp satma imkanı sunuldu. İlerleyen dönemde borsayı A plus seviyesine çıkarmak, canlı hayvan pazarı, hububat ticaret merkezi ve satış salonu kurmak  diğer çalışmalarımız arasındaki faaliyetlerdir" dedi.
Yönetim Kurulu Üyesi ve KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci ise tarım ve hayvancılığın Türkiye'de gözardı edilmemesi gerektiğini vurgulayarak "Ülkemize baktığımızda her yıl 2 Türkiye büyüklüğündeki nüfus orta sınıfa ekleniyor. Yanı başımızda, çevre coğrafyamızda 2 milyarlık bir nüfus var. Bu 2 milyarlık nüfus yaklaşık 500 milyar dolarlık gıda, tarım ve hayvancılık ürünü ithal ediyor. Tarım ve hayvancılıktaki fiyat artışı, genel fiyat artışının üzerinde. Tarım ve hayvancılıkta zaman zaman sıkıntılarımız oluyor, ama önemini hiçbir zaman yitirmeyecek bir iş yapıldığını unutmayın. Tarım ve hayvancılık sektörünü geliştirecek projeler üretiyoruz. Bugün ticaret borsalarımız dünyada örnek hale geldi. Türk cumhuriyetlerine ve 57 İslam ülkesine borsacılık tecrübemizi aktarıyoruz" şeklinde konuştu.
Ak Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız ise Türkiye ekonomisini zor durumda bırakmak isteyenlerin olduğunu belirterek, "Türkiye ekonomide zor duruma düşürülmeye çalışılıyor. Ancak birlik ve beraberlik içinde bu çabaların boşa çıkartılacaktır" dedi.
Konuşmaların sonunda Kayseri Ticaret Borsasında 2017 yılında tutar bazında tescil yapan 10 firmaya plaket verildi.

FOTOĞRAFLI