KAYSERİ ()-MELİKGAZİ Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, kurban bayramı öncesi  ücretsiz olarak küçük ve büyükbaş hayvan  kesimi kursu açtıklarını söyledi. 
Kayseri ilinin ekonomisi, esnaf ve ticaret hacmi ile bir bölgenin merkezi haline geldiğini belirten Başkan Memduh Büyükkılıç "Kayseri artık bir bölge şehri ise bunun gerekleri yerine getirilmelidir. Kayseri ilinde özellikle pastırma ve sucuk hem yöresel hem de ekonomik değeri olan ürünlerdir. Bu mesleğin temelini ise canlı hayvan kesemi oluşturmaktadır. Ayrıca her yıl kurban bayramlarında kasap sendromu yaşamamak için küçük ve büyükbaş hayvan kesimi kursu açtık. Şimdi sıra kurslara katılmak isteyenler için kayıt işlemlerindedir. 3 grup halinde gerçekleştirilecek kurbanlık küçük ve büyükbaş hayvan kesimi kursu 18.00 ile 22.00 saatleri arasında önce teorik ve sonrası uygulamalı olarak verilecektir" dedi.

Küçük ve büyükbaş hayvan  kesimi kurslarının 3 ayrı grupta Necip Fazıl Kısakürek Sosyal tesislerinde  verileceğini belirten Başkan Büyükkılıç, kasap adaylarınınn 0 352 252 13 33 no'lu telefonu arayabileceklerini sözlerine ekledi.