ÇANAKKALE'nin Lapseki ilçe Belediyesi tarafından bu yıl 5'incisi gerçekleştirilen geleneksel sünnet şöleninde 9 çocuk sünnet ettirildi.

Lapseki Belediyesi tarafından bu yıl 5'incisi düzenlenen geleneksel sünnet şöleni, Belediye sosyal tesislerinde gerçekleştirildi. Şölene, MHP Lapseki İlçe Başkanı Hüseyin Doğan, Lapseki Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Gökhan Baştürk, Hastane Müdürü Burak Karagöz, TÜMAD Madencilik Halkla İlişkiler Müdürü Şaban Kılıçan, Muhtarlar Derneği Başkanı Seyfettin Turan, AK Parti İl Genel Meclis üyesi Hasan Engin, belediye meclis üyeleri ve ilçe teşkilatı mensupları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Sünnet şölenine eşi Hacer Yılmaz ile birlikte katılan Lapseki Belediye Başkanı AK Parti'li Eyüp Yılmaz, sünnet ettirilen 9 çocuğun ailesiyle görüşüp, geçmiş olsun dileklerini iletti. Başkan Yılmaz ve eşi, çocuklara sünnet şöleninde çeşitli hediyeler verdi. Sünnet olan çocuklar için 'Allah evlendirilmelerini de nasip etsin' diyen Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, "Göreve geldiğimizden bu yana bir çok sosyal faaliyetimiz oldu ve bu faaliyetlere devam ediyoruz. Bu yıl 5^'incisini düzenlediğimiz sünnet şenliğimizin bu gün mevlit programını gerçekleştiriyoruz. Biz göreve geldiğimizden bu yana ilçe merkez, beldeler ve köylerimizde sünnet olacak ne kadar yavrumuz, evladımız varsa bunların hepsinin tespitini yaptırıyoruz. Aileleri, sevdikleri ve dostlarıyla birlikte burada bir eğlence düzenliyoruz. Bunun yanında Kur'an-ı Kerim Tilaveti yapılıp, dualar okunuyor. Gelen davetlilerde yemek ikramında bulunuyoruz. Elbette bu sosyal faaliyetlerimiz bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada devam edecek. Geçmiş yıllarda daha fazla çocuğumuz vardı. Sünnet olacak çocuklar her geçen gün biraz daha azalıyor. Bu yıl 9 yavrumuzu sünnet ettirdik" dedi.

Orhan AKTUĞ/LAPSEKİ(Çanakkale), ()

FOTOĞRAFLI