BURSA İmam Hatipliler Derneği'nin (BİHMED) düzenleyeceği ‘Merhamet’ temalı liselerarası kısa film yarışması için Bursa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol imzaladı. Yarşmaya başvurular başladı.

Bursa İmam Hatipliler Derneği (BİHMED), düzenleyeceği ‘Merhamet’ temalı liselerarası kısa film yarışması için Bursa Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi ile protokol imzaladı. Protokole Bursa Valisi Yakup Canbolat, İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve BİHMED Başkanı Kadir Oruç katıldı. Protokol töreninde konuşan Vali Canbolat, “Bu proje ile lise öğrencilerimizin kısa film çekmeleri teşvik edilecek ve sinema sektörüne olan ilgilerinin artmasını ve kabiliyetlerinin gelişmesi desteklenecek. Biz bunun hayırlı bir proje olduğuna inanıyoruz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Hayırlara vesile olmasını, hayırlı haberler yapacak basın mensuplarının, sinema sektöründe teknik elemanların yetişmelerine vesile olmasını ben temenni ediyorum” dedi.

‘BURSA’NIN TANITIMI İÇİN ÖNEMLİ’

Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş yarışmanın Bursa tanıtımı açısından önemli olduğunu belirtip, “Gençlerimizin hayatına değer katmaya, iyi birer birey olarak yetişmelerini sağlamak, milli ve manevi değerlerle dolu olarak yetişmeleri için büyük bir heyecan içinde çalışmalarımızı gerçekleştirmekteyiz. Bugün imzalanacak protokolle, kısa film yarışmasıyla gençlerimize farklı bir alanda daha sosyalleşmelerini ve kabiliyetlerini geliştirmelerine yardımcı olmak için altyapı oluşturmuş olacağız. Umarım artarak devam eden ve Bursa adına önemli kazanımlar sağlanacak olan Bursa’nın tanıtılması adına yararlı olacak bir uygulamanın temelini bugün burada atmış olacağız. Bu vesileyle herkese çok teşekkür ediyorum.” değerlendirmelerinde bulundu.

‘EĞİTİM SADECE SINIFTAN İBARET DEĞİL’

Aktaş’ın Konuşması sonrası söz alan İl Milli Eğitim Müdürü Dülger projenin önemli olduğunu söyleyip, “Bizim açımızdan çok değerli bir protokol. Zira bizler merhamet denilen eğitimin mirasçıları olarak bu eğitimi gençlerimize ve gelecek nesillerimize doğru aktarmanın Milli Eğitim camiası olarak önemli bir vazife olduğunun idraki içerisindeyiz. Eğitim sadece sınıf ortamından ya da okul ortamından ibaret olarak düşünülmeyecek kadar değerli bir şeydir. Bu projeyi Öğrencilerimizin hayal güçlerinin ortaya çıkmasını sağlayacak, gelecekle muhatap olmasını sağlayacak bir proje olarak görüyorum’’ sözlerini kullandı.

MERHAMET DUYGUSU VURGUSU YAPTI

BİHMED Başkanı Oruç da günümüzde merhametsizliğin yaygınlaştığını, bu yarışma sayesinde merhamet duygusunun yeniden yeşereceğini düşündüklerini ifade ederek, ‘’Günümüzde insanların merhametsiz tavırlarına sıkça tanık olmaktayız ve üzülmekteyiz. Gençlerimizin merhamet temalı yapacakları filmlerle inşallah bir nebze olsun merhamet duygumuzun yeşereceğini umut ediyoruz’’ şeklinde konuştu.

Yarışmaya başvurular 19 Aralık 2018 ile 15 Mart 2019 tarihleri arasında yapılacak. Ödül töreni ise 14 Nisan 2019’da gerçekleştirilecek.

FOTOĞRAFLI