MUĞLA'nın Milas ilçesinde, merhum devlet sanatçısı Nazmi Yükselen'in anısına düzenlenen Liselerarası Türk Halk Müziği Ses Yarışması'nın finali, dereceye giren öğrencilere ödüllerinin dağıtılıp, hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi.

Milas'ın yetiştirdiği ve Türkiye'nin kendi alanındaki en önemli ses sanatçılarından olan merhum devlet sanatçısı Nazmi Yükselen'in Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Dr. Mete Ersoy Anadolu Lisesi tarafından Liselerarası Türk Halk Müziği Ses Yarışması düzenlendi. Jüri üyeliğini onur konuğu Türk Halk Müziği Sanatçısı Makbule Kaya ile Filiz Kaya, Mustafa İnan, Demet Ayhan ve Ali Ersin Polat'ın yaptığı Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu'ndaki yarışmanın finaline 13 öğrenci kaldı. Finalde, yarışmacılardan Öznur İnce "Magusa Limanı", Pınar Okay "Ah Bir Ataş Ver", Ahmet Kenkeş "Tabip Sen Elleme Benim Yaramı", Erhan Şahin "Allı Turnam", Ezgi Tan "Ayrılık", Zehra Durmaz "Şad Olup Gülmedim - Yeşilbaşlı Gövel Ördek", Arzu Arslan "Mihriban", Mehtap Danışman "Suya Gider Allı Gelin Has Gelin", Demircan Karakoç "Ahirim Sensin", Efsane Çetin "Şu Karşıki Dağda Kar Var Duman Yok", Gökselin Sezgin "İki Keklik", Alper Kaan Kiriş "Uzun İnce Bir Yoldayım" ve Aybüke Korkmaz "Bahçada Yeşil Çınar" adlı türküleri seslendirdi. Finale kalan öğrencilerin seçtikleri türküleri seslendirmesinden sonra sahne alan Türk Halk Müziği Sanatçısı Makbule Kaya, Milas ve Ege Bölgesi'nde bilenen ve sevilen türkülerini söyledi.

Daha sonra jürinin yaptığı değerlendirmede, Liselerarası Türk Halk Müziği Ses Yarışması Birincisi Demircan Karakoç oldu. Arzu Arslan ikinci,

Erhan Şahin de üçüncülüğü elde etti. Jüri özel ödülü ise Aybüke Korkmaz'a verildi. Dereceye giren öğrenciler plaket ile ödüllendirildi. Birinci olan Demircan Karakoç'a ayrıca Milas Fenerbahçeliler Grubu üyeleri tarafından bağlama hediye edildi. Yarışma hatıra fotoğrafları çekilmesi ardından sona erdi.

Yarışmanın finalini Milas Belediye Başkan Yardımcısı Faik Karagöz, Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, AK Parti Milas İlçe Başkanı Fahri Acar, CHP Milas İlçe Başkanı Suat Özcan, 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Tarık Çubukçuoğlu, Milas İlçe Gençlik Merkezi Müdürü Aşkın Binbir, Milas İlçe Garnizon Komutan Vekili Yarbay Emel Demirkıran, merhum Nazmi Yükselen'in eşi ve çocukları ve çok sayıda vatandaş izledi.

Oktay ÇAYIRLI / MİLAS (Muğla), ()

FOTOĞRAF

-KUTU-

NAZMİ YÜKSELEN KİMDİR?

1926 yılında Milas'ta doğdu. İlk ve ortaokulu Milas'ta okudu. 1948 yılında İstanbul radyosunun açtığı sınavı kazanarak, "Halk Türküleri" sanatçısı oldu. Daha sonra Ankara radyosuna geçti ve Muzaffer Sarısözen'in yönettiği "Yurttan Sesler Korosu"nda 'misafir sanatçı' olarak çalıştı. Sahne çalışmaları da oldu. 1958-1962 yılları arasında İzmir Radyosu'nda çalıştı. 1974 yılında Milas'a geldi. 42 adet plak doldurdu. Üç filmin dublaj müziğini yaptı. 1982'de Kültür Bakanlığı tarafından devlet sanatçısı seçildi. 16 Mart 2015 tarihinde 89 yaşında yaşamını yitirdi.