Vahit İŞBAŞARAN/LÜLEBURGAZ(Kırklareli),()-KIRKLARELİ’nin Lüleburgaz ilçe Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ‘Lüleburgaz Bisiklete Biniyor’ projesi kapsamında çalışmalar başladı. Hollanda Yaratıcı Endüstriler Fonu Nl Open Call Türkiye 2018-1 çağrı programı kapsamında, Ankara’dan Novusens, Hollanda’dan Artengiineering ve Sustainable Solution ekibi, ‘Lüleburgaz İçin Bisiklet’ temalı çalışmalarına başladı.
“Lüleburgaz Bisiklete Biniyor” çalıştayı için Hollanda’dan gelen Şehir Plancısı Stefan Bendiks ve Amsterdam Başkan Yardımcısı Dirk de Jager “Daha iyi bir şehir için Bisiklet” temalı program için 20 Temmuz tarihine kadar Lüleburgaz’da olacak. Lüleburgaz Belediyesi Turkuaz Salonda belediye personeli, proje ortakları, bisiklet grupları ve başkan yardımcılarının katılımı ile başlayan tanışma programı, belediye birim temsilcileri ve bisiklet grubu temsilcilerinin Lüleburgaz’ı bisiklet ile keşif turuyla başladı. Lüleburgaz Yıldızları Futbol Akademisinde (LYFA) 2017 Bisiklet Yılı tanıtım filmi izletilerek Belediyemiz Zabıta Müdürü Raif Bıyıktaş tarafından Kent İçi Ulaşım bilgilendirme sunumu yapıldı. Toplantının ardından bisiklet ile Lüleburgaz keşfedilmeye devam edildi. Proje kapsamında gerçekleştirilen çalıştay programı Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisinde (LYKA) devam ediyor.
LYKA’da ki çalıştay, yenilikçi, yaratıcı şehir olma ile ilgili sunumlarla başladı. Lüleburgaz’da bisiklet kullanımı konusunda hedeflerin ve bunun önündeki önemli engeller, üç oturum halinde donanım, yazılım, orgware başlıkları altında değerlendirildi.
Şehir Plancısı Stefan Bendiks “Lüleburgaz’da Bisiklet Kullanımı” konusundaki hedeflerin ve bu hedeflerin önündeki önemli engellerin üç oturum halinde inceleneceği ilk oturumda, Bisiklet ağı uyumluluğu, Bisiklet altyapısı/ağ güvenliği, Başlangıç- Bitiş noktaları, Tehlikeli kavşaklar/geçitler, Otomobil odaklı kamusal alan ve toplu taşıma bağlantısı konuşuldu.