Makina Mühendisleri Odası (TMMOB) İstanbul Şubesi’nde Genel Kurul heyecanı başladı. Makine Mühendisleri Değişim Grubu Başkanı Rasim Bacacı kazanmaya çok yakın olduklarını dile getirerek, “Herkesi seçime davet ediyorum. Makine Mühendisleri Değişim Grubu’na oy vermelerini istiyorum" dedi.
17 Ocak Pazar günü Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesine kayıtlı makine, endüstri, uçak, uzay, mekatronik mühendisleri, sandık başına giderek yeni yönetimi belirleyecek.
Şişli Kent Kültür Merkezi’nde düzenlenen 32. Genel Kurul öncesi Makine Mühendisleri Değişim Grubu Başkanı Rasim Bacacı çeşitli açıklamalarda bulundu. Yarın yapılacak seçimlerle ilgili olarak Değişim Grubu Başkanı Bacacı; “Biz bu sene seçimlere değişim gurubu olarak, sarı liste ile giriyoruz. Bu seneki seçimlerde muhafazakar tabandaki tüm STK’ları bir araya getirdik. Grup içerisinde, sivil toplum kuruluşlarında çalışan mühendis arkadaşlarımız var. Biz bu mühendis arkadaşlarla birlikte yarın yapılacak seçimlerde Makine Mühendisleri Odası’ndaki yönetimi değiştirmeye, geliştirmeye ve dönüştürmeye çabalayacağız” şeklinde konuştu.
Seçimlere katılımın az olduğunu söyleyen ve tüm mühendisleri oy kullanmaya davet eden Bacacı; “Bizler 26 bine yakın üyesi olan makine Mühendisleri Odasının yüzde 16’lık bir kesiminin oy kullanmaya geldiğini biliyoruz. 3 bin kişilik bir oy kitlesi ile Makine Mühendisleri Odası daha önceki seçimlerde mevcut yönetimle temsil ediliyordu. Bu mevcut yönetim uzlaşmasız tavrı ile muhafazakar tavrı ile tepkilerini çekiyor. Hem sokak olaylarında, hem de örgüt olarak yer aldıkları noktalarda milli ve manevi değerlerimizle çelişen hareketlerde bulunuyorlar. Bu bizi rahatsız ediyor. Biz mesleğimizin öncelenmesini, makine mühendisi olan arkadaşlarımızın uzmanlaşmasını ve istihdam sağlayan politikalar üretmeye çalışacağız” ifadelerini kullandı.
“BİZ İNANDIK SİZ DE İNANIN”
Bu seçimin diğer seçimlerden farklı olacağına dikkat çeken ve 46 yıllık anlayışın değişebileceğini söyleyen Bacacı, “Bu seçimde şunu gördük mevcut blok içerisinde farklı sesler de var. Sol tabanda iki ayrı liste var, muhafazakar cenahta ise tek liste olarak giriyoruz. Bu sebeple de şansımızı yüksek görüyoruz. Bizi destekleyecek olan arkadaşlarımız değişime inanıyorlarsa, yarın geldikleri taktirde bu değişim gerçekleşecek. Şu an kafa kafa kafaya gidiyoruz. Seçmenimiz yarınki sandıklara iradesini yansıttığı taktirde muhafazakar cenahtan bir aday, 46 yıl sonra odamızda yönetime geçecek. Değişimi gerçekleştirecek ve 26 bin mühendise ulaşmış olacak. Ben bu nokta da herkesi seçime davet ediyorum. Makine Mühendisleri Değişim Grubu’na oy vermelerini istiyorum. Biz inandık siz de inanın diyorum” dedi.
Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şube Seçimi yarın Şişli Karagözyan İlköğretim Okulunda gerçekleşecek.