Murat YAYIN/MALKARA(Tekirdağ),()  Tekirdağ'ın Malkara İlçesi Kaymakamı Erkan Karahan, dolandırıcıların adını kullanarak telefonla bazı esnaf ve işadamlarından para talep ettiğini belirterek,  "Bu gibi durumları hemen 155 polise intikal ettirin, hiçbir kamu yöneticisinin böyle bir yöntemle yardım talebi olmaz" dedi.

Malkara'da esnaf ve işadamlarını telefonla arayan ve kimliği henüz belirlenemeyen kişiler, kendilerini Malkara Kaymakamı Erkan Karahan olarak tanıtarak, "Ben Malkara Kaymakamı Erkan Karahan bizlere yardımcı olmak amacıyla size hesap numarası vereceğim. Vereceğim hesaba para yatırın. Yardımcı olun" diyerek para istedi. 

Telefondaki kişiye inanmayan esnaf ve işadamları durumu kendisine bildirmesi sonucu haberdar olduğunu anlatan Kaymakam Karahan, kamu görevlisin hiçbir zaman para talep etmeyeceğini söyledi. Halkın bu konuda dikkatli olmasını isteyen Karahan, "İlçemizde zaman zaman esnaf, tüccar ya da sanayicilerimize telefon edilip, kamu yöneticilerinin adı kullanılarak yardım adı altında dolandırıcılık teşebbüsleri yaşanmaktadır. En son benim adımı da kullanılarak telefon dolandırıcılığı teşebbüsü gerçekleşmiştir. İnsanlarımızın gerek bizlere olan güveni, gerekse uyanıklığı ve duyarlılığı nedeniyle başarılı olmamış ve ilgililer hakkında yasal takibat başlatılmıştır. Bu gibi durumları hemen 155 polise intikal ettirin. Hiçbir kamu yöneticisi böyle bir yöntemle yardım talep etmez" diye konuştu.