Mithat ABAKAN/MANAVGAT, () - ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında program düzenlendi.

Manavgat'ta Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla düzenlenen programa Kaymakam Mustafa Yiğit ve eşi Mehtap Yiğit, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Yılmaz, Manavgat Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Öz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muammer Sarıdemir, Manavgat Müftüsü Mustafa Atilla, SGK Müdürü Ali Duru, okul idareci ve müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kur'an tilavetiyle başlayan programda Manavgat Müftüsü Mustafa Atilla konuşma yaptı. Mevlid-i Nebi Haftası'nda Peygamber Efendimizi anmak için, O'nu anlamak için bir araya gelindiğini belirten Müftü Atilla, "O'nu anmak, O'nu sevmek, O'nu anlamaya bizi götürüyorsa anlamını kazanmış demektir. Biz O'nu çok seviyoruz işte bu salonda, O'nun adının anıldığı bir salonda Sevgili Peygamberimizin sevgimizin, muhabbetimizin bir tezahürü" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Muammer Sarıdemir de "Biliyorsunuz son 2 yıldır Mevlid-i Nebi Haftası'nı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak kutluyoruz. İlçemizdeki imam hatip ortaokulları ve liselerin hazırlamış olduğu programa katıldık. Gerçekten güzel bir iş çıkarmışlar, kendilerini kutluyorum" diye konuştu.

İlahilerin okunduğu programda sinevizyon gösterimi de yapılırken, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından resmi ve özel okullar arasında düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

FOTOĞRAFLI