MANİSA'da İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Şehzadeler Belediyesi ve Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Manisa Şubesi tarafından "Türkülerle Kerkük Gecesi" düzenlendi.

Kültür Merkezi Lale Salonu'nda düzenlenen geceye,  Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti Manisa Milletvekili ve Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Manisa Şube Başkanı Selçuk Özdağ, AK Parti Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan, Başbakanlık Başdanışmanı Aygün Attar, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Yunusemre Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, AK Partili Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Albay Güven Dere, AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli, MHP Manisa İl Başkanı Erkan Öztürk, Kerkük Vakfı Genel Sekreteri Prof. Dr. Suphi Saatçı ve çok sayıda Manisalı katıldı.

Programın açılışında konuşan AK Parti Manisa Milletvekili ve Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Manisa Şube Başkanı Selçuk Özdağ, kültürlerin yaşatılması için Manisalıların hizmetkarı olacaklarını söyledi. Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer de milli şuuru yerli yerinde sahiplenebilmek için öncelikle tarih şuuruna sahip olmak gerektiğini ifade ederek, etkinliği düzenleyenlere teşekkür etti.

"KERKÜK BU ÜLKENİN BİR VİLAYETİYDİ"

Kerkük'ün 100 yıl öncesinde kadar Türkiye'nin bir vilayeti olduğunu ifade eden Kerkük Vakfı Genel Sekreteri Prof. Dr. Suphi Saatçı, "Kerkük, Erbil ve Musul'un bundan 10 yıl öncesine kadar, Konya gibi, Sivas gibi, Manisa gibi Türkiye'nin bir ili. Ancak Kerkük'ün karanlık günleri 1. Dünya Savaşı'ndan sonra başladı. Savaşın ardından Kerkük'ü anasından, Anadolu'dan kopardılar.  Orada kalan Türkmen kardeşlerimiz maalesef ki bugüne kadar hep zulme maruz kaldı. Bugün mirasçısı olduğumuz bu topraklar Selçuklular'dan, Osmanlı'dan Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna kadar gelmiştir. Hem Selçuklu Devleti, hem Osmanlı Devleti bu coğrafyayı adaletle, sevgi ve hoşgörüyle birlik ve beraberlik içerisinde yaşattılar" dedi.

Kerkük'ün, zengin petrol varlığı nedeni ile her zaman emperyalist güçlerin hedefinde olduğuna dikkati çeken Şehzadeler Belediye Başkanı Çelik de "Manisa ile Kerkük arasında ki gönül bağımızın olduğunu, emperyalist güçlerin oyunlarının farkında olduğumuzu Manisa'dan tüm dünyaya haykıralım istedik. Birileri çıkmışlar Kerkük'ü sahiplenmeye çalışıyorlar. Kerkük Türküler'i kadar, Kerkük'te geçmişi olmayanların, Kerkük'ü işgal etmeye asla hakları yoktur. Bu mesajı da Manisa'dan dünyaya vermek istiyoruz" konuştu.

KERKÜK TÜRKÜLERİNİ SESLENDİRDİLER

Konuşmaların ardından sahneye gelen Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Türk Halk Müziği Topluluğu ve Türk halk müziği sanatçısı Esat Kabaklı, Kerkük'e ait birçok türküyü seslendirdi. Kabaklı'nın 'Bil Oğlum" isimli türküsünü seslendirdiğinde salonda coşku arttı. Etkinliğin sonunda, Vali Güvençer, AK Parti Milletvekili Özdağ ve Belediye Başkanı Çelik Kabaklı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Türk Halk Müziği Topluluğu sanatçılarına Manisa'nın yöresel ünürlerinden oluşan hediyeler verdi.

İlker KILIÇASLAN / MANİSA, ()

FOTOĞRAF