MANİSA'da milletvekili aday adayı olmak isteyen belediye başkanları, memurlar ve partilerin il, ilçe yöneticilerinin istifaları peş peşe geldi. AK Partili Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene ve Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu AK Parti'yi tercih ederken; MHP'li Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş'ın da istifa edip MHP'den milletvekili aday adayı olacağı öğrenildi. Ayrıca MHP'li Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban da başkanlıktan istifa etti, ancak hangi partiden aday adayı olacağını açıklamadı.

Manisa'da milletvekili aday adayı olmak isteyen il ve ilçe başkanları ve yöneticileri ile devlet memurları istifalarını sundu. MHP'li Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş'ın, MHP'den milletvekili aday adayı olmak için belediye başkanlığı görevinden istifa ettiği öğrenildi. Bir diğer MHP'li Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban'ın da belediye başkanlığından istifa ettiği öğrenildi. Gökhan Karaçoban'ın basın açıklamasıyla aday adaylığını duyuracağı belirtildi. Manisa Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Doğan Ensivri ve meclis üyesi Ali Uçak MHP'den milletvekili aday adaylığı için görevlerinden istifa etti. Ayrıca MHP Manisa İl Teştilatı Başkan Yardımcısı Mustafa Karakaş ve MHP Manisa İl Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Şentürk de milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa eden diğer isimler oldu.

İYİ Parti Manisa İl Başkanı Tamer Akkal ile Manisa Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Erdinç Karaköse de İYİ Parti'den milletvekili aday adayı olmak için görevlerinden istifa eden isimler arasında yer aldı.

KAYMAKAM AK PARTİ'DEN ADAY OLMAK İÇİN İSTİFA ETTİ

Manisa Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu da akşam saatlerinde milletvekili aday adayı olmak için kaymakamlık görevinden istifa ettiğini duyurdu. Çorumluoğlu, Manisa'dan AK Parti milletvekili aday adaylığına başvuracağını açıkladı. Ayrıca AK Partili Şehzadeler Belediyesi'nde Sosyal Yardım İşleri Müdürü olarak çalışan Ahmet Salih Kuru da AK Parti'den aday adayı olmak için istifa ettiğini duyurdu. Salihli'de de Kabazlı Şehit İsmail Yavuz Ortaokulu Müdürü Yakup Ateş'inde istifa ettiği ve AK Parti'den milletvekili aday adayı olacağı kaydedildi.

CHP'den milletvekili aday adayı olmak Manisa Celal Bayar Üniversitesi Demirci Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Saniye Ağgul CHP Manisa İl Başkan Yardımcısı Kamber Oğur da görevlerindeni istifa etti.

Nermin UÇTU / MANİSA, ()

FOTOĞRAFLI