CUMHURİYET Halk Partisi (CHP), Manisa'nın Akhisar, Ahmetli ve Turgutlu ilçelerinde belediye başkanlığı için adaylarını belirledi.

CHP Parti Meclisi (PM) CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Manisa'nın Akhisar ilçesinde Besim Dutlu, Ahmetli'de Mehmet Eryürek, Turgutlu'da ise Çetin Akın, CHP'den belediye başkan adayı gösterildi.

Adaylığını değerlendiren Besim Dutlu, "Temayül yoklamasında çıkan bir sonuçtu. Bu doğrultuda ismimiz aday olarak açıklandı. Elimizden gelen her şeyi yapacağız ve başarılı olacağımıza da inanıyorum. Bizlere güvenen herkesin güvenini boşa çıkarmamak için 31 Mart'ta bu zaferi göğüsleyeceğimize inanıyorum, bize güvenen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Görevin kendisine verilmesinden onur ve gurur duyduğunu ifade eden Mehmet Eryürek, "Partimden almış olduğum görev için gurur duyuyorum. Bu işi yapacağıma inanıyorum. Uzun yıllar siyasetin içerisindeki birisi olarak deneyimli olduğuma inanıyorum. Halkın sevgisini aldığımı biliyorum. Halkın gücünü arkama aldığım için iddialıyım. Partimi 31 Mart'ta zafere taşıyacağım. Ahmetli Belediyesi'nde CHP Bayrağını gururla dalgalandıracağım" dedi.

CHP'nin Turgutlu Belediye Başkan adayı Çetin Akın ise, CHP Turgutlu İlçe Başkanlığı'nın 2 Aralık 2018'te yaptığı eğilim yoklamasında ilk sırada yer aldığını belirterek, "Tüm partililerimize eğitim yoklaması sonrasında söz verdiğim gibi, vermiş oldukları her oyun hakkını sahalarda sabahlara kadar çalışarak alın terimle ödeyeceğim. 31 Mart günü de seçimi bana güvenen tüm partililerime ve Turgutlu halkına hediye edeceğim. CHP bayrağını Turgutlu Belediyesi'ne dikinceye kadar mücadelemi sürdüreceğim. Bana gönlünü, kapısını açan bütün dostlarıma teşekkür ediyorum. Kazanan CHP, kazanan Turgutlu olacak" dedi.

Cemil SEVAL / MANİSA, ()

FOTOĞRAFLI