Yusuf DEMİR/ANTALYA, () - ANTALYALI sanatçı Gamze Aktan'ın polimer kilden ürettiği rengârenk dekoratif maskeleri büyük ilgi görüyor.

Bahçelievler semtindeki 'Gamy Sanat' adlı maske atölyesinde farklı sanat üretimleri yapan Gamze Aktan, polimer kilden dekoratif maske çalışmalarını birçok şehirde, İrlanda'nın Dublin şehrinde, Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da, Fransa'nın başkenti Paris'te açtığı kişisel ve katıldığı karma sergilerde de tanıttı.

İRLANDA'DA SANAT EĞİTİMİ ALDI

İrlanda'nın başkenti Dublin'deki NCAD Güzel Sanat Fakültesi'nde aldığı eğitimler sayesinde farklı sanat projelerine imza atan Gamze Aktan, polimer kili 'Gamzenin Yorumu' sloganıyla şekillendiriyor. Sanatçı, 'Yeryüzünün Yüzleri' adlı projesi kapsamında da tiyatro oyunları için dekor ve özgün maskeler tasarlıyor.

MEKÂNLARA MASKLA GÜZELLİK

Gezdiği yörelerde insanların yüzlerinden aldığı kalıplarla kişilerin masklarını yaparak da ölümsüzleştiren Gamze Aktan, maskelerin üzerlerini de altın, gümüş ve bakır varakla süslüyor. Aktan, "Masklarım, evlerde, işyerlerinde, tiyatro sahnelerinde dekoratif süs eşyası olarak kullanılıyor, mekânlara görsellik kazandırıyor" dedi.

'DÜNYAYA İZ BIRAKMALIYIZ'

Sipariş üzerine masklar, takı tasarımları üreten, sosyal medya üzerinde de tanıtımını yapan Gamze Aktan, 'Bir kadın gemisinin kaptanı olmalı, bütün dünyaya iz bırakmalıdır' düşüncesiyle sanat yolculuğuna çıktığını belirterek şöyle devam etti:

"Ben bir kadın sanatçı olarak ruhumun kaptanıyım. Çok uzun bir sanat yolculuğuna çıktım. Sanat maceram 2006 yılında Konyaaltı Beach Park'ta açtığım küçük bir atölyede başladı. Bahçelievler semtindeki 90 metrekarelik ev-atölyemde büyük bir heyecanla devam ediyor. Her duyguyu resmediyorum, polimer kille şekillendiriyorum."

FOTOĞRAFLI