Ahmet DAĞLI/KIZILÖREN, () - AFYONKARAHİSAR'ın Kızılören ilçesinde kaymakamlık tarafından Zeytin Dalı Harekatı'nda görev yapan Mehmetçik yararına kermes düzenlendi.

Kızılören kapalı pazar yerinde Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nda görev yapan Mehmetçiğe destek olmak amacıyla kermes açıldı. Kermesin açılışına Kaymakam Adem Can, Belediye Başkanı Ali Erol, daire amirleri ve vatandaş katıldı. Türk bayraklarıyla süslenen kermes alanına üzerinde asker fotoğrafı bulunan "Afyonkarahisar Kızılören İlçesi Afrin Zeytin Dalı Harekatı'na katılan askerlerimiz yararına düzenlediğimiz kermesimize hoş geldiniz" yazılı pankart asıldı. Dualarla açılışı yapılan kermeste gönüllülerin evlerinde hazırladığı ürünler satışa sunulacak ve elde edilen gelir Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'na bağışlanacak.

Kaymakam Adem Can, "Ülkemizin her köşesinde, herkes farklı şekilde katkılarını gösteriyor. Biz de kendi aramızda düzenlediğimiz toplantılarda ayni yardım yerine böyle bir kermes düzenleyerek kermes geliriyle nakdi yardım etmeyi düşündük. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki devletimizin şükürler olsun ki herhangi bir yardıma ihtiyacı yok. Oradaki Mehmetçiğimizin hiçbir yardıma ihtiyacı yok. Ancak karınca misali safımız belli olsun. Biz de karınca kararınca bir şeyler yapabiliriz diye bu şekilde yola çıktık. Şehitlerimizin hepsine Allah'tan rahmet diliyorum. Biliyorsunuz son şehitlerimizden bir tanesi Kuran'a yapılan tuzakla şehit oldu. Bizim ecdadımız Kuran'a duyduğu saygıdan dolayı Allah 600 yıllık bir cihan imparatorluğu nasip etti. Aynı ecdadın aynı torunları bugün Afrin'de yine yerde bulduğu Kuran'ı yukarı kaldırırken şehit oluyor. İnşallah bu inançla, bu azimle bu ülkeye göz dikenler hiçbir zaman başarılı olamayacak. Yeter ki biz beraber olalım ayrılığa düşmeyelim. İnşallah bayrağımız ilelebet göklerde dalgalanacaktır" dedi.

Belediye Başkanı Ali Erol da "Burada yaptığımız faaliyetle 7'den 70'e hepimizin gönlünün, duasının Afrin'de olduğunu Mehmetçiğimizin yanında yer aldığımızı, birlik ve beraberlik içinde olduğumuzun dalga dalga, köy köy, kasaba kasaba, şehir şehir bütün dünyaya 7 düvele bildirmek için buradayız" diye konuştu.

Konuşmalar sonrası kermesi inceleyen protokol üyeleri ürünlerden de satın aldı.

FOTOĞRAFLI