MERSİN, () - MERSİN Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, kentin altyapı sorunlarını çözmek için Çilek Mahallesinde çalışmalara başladı.
Merkez Akdeniz İlçesi Çilek Mahallesinde yağmursuyu hattı döşeme çalışmalarına hız veren ekipler, 6382'nci Sokakta yağmursuyu hattının olmaması ve yağışlı havalarda sorun yaratmaması için boru ve kanalizasyon çalışmaları yapıyor. MESKİ tarafından başlatılan çalışmalar kapsamında 600 milimetre 539 metre koruge boru ile kanalizasyon hattı deplasesi, 166 metre kutu menfez imalatı, yaklaşık bin 476 metre uzunluğunda milimetre betonarme boru döşemesi, 28 adet yağmursuyu ızgaraları yapacak. Yürütülen çalışmaların en kısa sürede tamamlanarak yağmur suyu şebeke sistemine dahil edilmesi bekleniyor.
Hizmetten duydukları memnuniyeti ifade eden Çilek Mahallesi Muhtarı Muzaffer Gümüştaş, "Yıllardır yağan yağmurla birlikte özellikle mahallemizde bulunan Şehit Recep Aslan Okulu, Güney Ortaokulu, Akdeniz Ortaokulu sular altında kalmaktaydı. Öğrencilerimiz okula gitmekte zorlanırdı. Arabalar dahi yoldan geçemezdi. Sorunumuzu MESKİ'ye ilettik. Hemen bir çalışma başlatıldı. Bu çalışmayla bölgenin önemli bir sorununu çözüme kavuşturmuş olacağız" dedi.

FOTOĞRAFLI