Yusuf DEMİR/ANTALYA, () - ANTALYA Barosu'nun Türk Sanat Müziği Korosu, Baro-TEV işbirliğinde hayata geçirilen 'Meslektaşımı Okutuyorum' adlı proje kapsamında 'Ümit Âşık Besteleri' adıyla konser verdi.

Antalya Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'ndaki konser yoğun ilgi gördü. Konser öncesi konuşan TEV Antalya Şubesi Başkanı Arzu Aslan Kartal, TEV'in merhum iş insanı Vehbi Koç önderliğinde, 200 iş insanının katılıyla 51 yıl önce kurulduğunu söyledi. Kartal, "TEV, Türkiye genelinde bugüne kadar 250 bini aşkın öğrenciye burs verdi" dedi. Antalya Barosu'nun 'Meslektaşımı Okutuyorum Projesi'nin örnek olacağına dikkati çeken Kartal, projeye emeği geçenlere teşekkür etti.

Antalya Barosu Başkan Yardımcısı Cenk Soyer ise "Baromuz köklü bir geçmişe sahiptir. Antalya Barosu'nun değişmeyen birinci ilkesi Mustafa Kemal Atatürk, ikinci ilkesi Atatürk'ün ilke ve devrimlerine sadık kalmak, üçüncü ilkesi de hukukun üstünlüğü ve insan haklarını savunmaya devam etmek" diye konuştu. Soyer, Meslektaşımı Okutuyorum Projesi'nin önemine değindi.

Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Altunkaya da, 'Meslektaşımı Okutuyorum Projesi'nin kutsal bir amaç için yola çıkılmış bir hizmet olduğunu söyledi. 6 binden fazla üyesi bulunan Antalya Barosu'na teşekkür eden Prof. Dr. Altunkaya, "Devletin öğrenciye yurt ve kredi imkânı sağlasa da ihtiyaç ve sıkıntılar bitmiyor. Proje sayesinde sıkıntıda olan öğrencilerimizi tespit edip Baro'ya bildireceğiz, yüzlerinin gülmesini sağlayacağız" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Antalya Barosu'nun 'Meslektaşımı Okutuyorum Projesi'ne destek veren TEV Antalya Şubesi Başkanı Arzu Aslan Kartal'a, Prof. Dr. Mehmet Altunkaya'ya ve bestekar Ümit Aşık'a plaket verildi.

Avukat Cengizhan Gököz'ün yönettiği Antalya Barosu Türk Sanat Müziği Korosu'nun geleneksel konseri, bestesi Ümit Aşık'a, güftesi Mehmet Akça'ya ait rast makamındaki 'Kırdığın Kalbimin Her Zerresinde' adlı şarkıyla başladı. Ümit Aşık'ın seslendirdiği Hüseyni makamındaki 'Bil ki Yıllardan Beri Hasreti Çekilensin' adlı şarkıyla devam eden konserde, 'Allah Aşkına' adlı şarkıyı Handan Aydos yorumlarken, 'Nerdesin', 'Sende Vefa Yok mu Hiç', 'Aşkınla Dağlayıp Yaktığın Ateş', 'Bir Ömür Yetmedi Sana Doymaya', 'Bu Ne Güzellik Böyle', 'Gül Yüzlerin Şevkine Gel', 'Kalbim Yine Üzgün', 'Güller Arasında', 'Sisli Bir Hayal Gibi', 'Naz Çiçeğim', 'Gönülden Hüzünler Silindi Gitti', 'Derbeder Bir Aşığım', 'Kulağında mı Bilmem', 'Sen Yoksan', 'Bıraktığın Yerdeyim' gibi birçok şarkı seslendirildi.

FOTOĞRAFLI