Tolunay DUMAN/TARSUS(Mersin), () - MERSİN Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Başkanı Turgay Demirtaş ve yönetim Kurulu üyeleri, Tarsus'ta ilçe protokolünü ziyaret etti.
MGC'nin Kasım ayı olağan toplantısı, Başkan Turgay Demirtaş'ın başkanlığında Tarsus'ta gerçekleştirildi. Sektördeki sorunların çözümü noktasında atılabilecek adımların masaya yatırıldığı toplantının ardından bir açıklama yapan Demirtaş, "Derneğimizin toplantılarından birini bu kez, ilimizin en önemli ilçelerinden ve 54 vilayetten büyük olan Tarsusumuzda gerçekleştirdik. Toplantımızda birçok konu ve projeyi görüşerek, değerlendirdik. Son derece verimli bir toplantı yaptık. Üyelik konuları başta olmak üzere, cemiyet olarak basın sektörünün mesleki anlamda gelişmesine daha çok katkı sağlayacak projeler, sektörün içinde bulunduğu sıkıntılar ve çözüm yolları üzerine bir dizi karar aldık" dedi.
Başkan Demirtaş ve MGC üyeleri daha sonra Kaymakam Yüksel Ünal, Belediye Başkanı Şevket Can, İlçe Emniyet Müdürü Halis Ünal ve Jandarma Komutanı Binbaşı Burak Demirtaş'ı ziyaret etti.
Gazeteciliğin zor bir meslek olduğunu vurgulayan Kaymakam Ünal, "Gecesi gündüzü olmayan, yaşadıkları il, ilçe, bölge ve ülkelerinin kalkınması, gelişmesi için çalışan, günün 24 saatinde haber peşinde koşturan gazeteciler, her türlü zorluğa ve sıkıntıya rağmen özverili bir şekilde çalışmaktadır. MGC üyelerine çalışmalarında başarılar diliyoruz. Bizler de kaymakamlık olarak gazeteci arkadaşlarımızın haber alma konusunda işlerinin kolaylaştırılması ve topluma doğru bilgiler sunulması noktasında her zaman destek vermekteyiz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI