MERSİN, () - MERSİN'DE MHP Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, kentte seçim çalışmalarına başladı.
Başkan Hamit Tuna, çalışmaları kapsamında, MHP İl Teşkilatı, İl Kadın Kolları, Ülkü Ocakları İl Teşkilatı, Akdeniz, Toroslar ve Mezitli İlçe Teşkilatları ile Türkiye Kamu-Sen Mersin İl Başkanlığı ve Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı Şubesine ziyaretlerde bulundu.
Gittiği her yerde büyük bir ilgi ile karşılanan Başkan Tuna, ilk ziyaretini partisinin ilk başkalığına yaptı. Burada İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli ve yönetimiyle bir araya geldi. Sohbet havasında geçen ziyaret esnasında söz alan İl Başkanı Gölgeli, Başkan Tuna'yı tebrik ederek, "MHP Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Bey'in takdirleriyle Mersin'in kıymetlisi ve bir değeri olan Hamit Tuna başkanımız MHP'nin Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olmuştur. Kendisine verilen bu görevin ardından bizleri ziyaret ederek, il teşkilatımızı şereflendirdiler. Allah kendisinden razı olsun. MHP'nin bayrağı taş binaya dikildi. Bunda emeği geçen, 25 yıllık hayatını bu davada Belediye Başkanı olarak sürdürmüş Burhanettin Kocamaz Başkanımıza da teşekkür ediyoruz.15 yıllık belediye tecrübesini artık Büyükşehirde yansıtacak olan Hamit Tuna başkanımızın da Allah yolunu bahtını açık etsin" dedi.
Daha sonra söz alan Başkan Tuna, katılımlarından dolayı tüm partililere ve hemşerilerine teşekkür ederek; "Bir kardeşiniz, bir arkadaşınız olarak yılladır siyasetin içerisindeyim. Bugüne kadar duruşumuzdan ve davamızdan asla taviz vermedik. Başbuğumuz merhum Alparslan Türkeş Bey hakka yürüdüğünden beri Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Bey ile birlikte siyaset yaptık. Kendisiyle siyasette yol yürümekten de büyük şeref duyuyorum. Büyükşehir noktasında doğru işler yapan Büyükşehir Belediye Başkanımız
Burhanettin Kocamaz Bey ile birlikte yapılan projelerin devamı noktasında fikirlerimizi ortaya koymak suretiyle bir yönetişim anlayışı içerisinde çalışacağız. Ben yaptım oldu mantığı ile değil birlikte karar vermek suretiyle inşallah bu süreci doğru yöneteceğiz" diye konuştu.
Konuşmasına, birlik ve beraberlik vurgusu yaparak devam eden Başkan Tuna; şunları söyledi:
"Toroslarımızı da bu şekilde çalışarak köy görüntüsünden çıkarıp, marka bir ilçe yaptık. Milletimiz bize hep güvendi. Biz de onların var olan güvenini sarsmadan bundan sonra da daha iyisini yapacağız. Biz olduğumuz yeri çiziyoruz yeni ufuklara ve yeni vizyonlara koşmak üzere. Biz benlik duygusunu aşmış insanlarız. Başbuğumuzun da bu konuda söylediği çok güzel bir ifadesi vardı. 'Benlik nefsi kaygılarımızdan arınıp, biz olmadıkça, biz olmanın da gereklerini yerine getirmedikçe bizden hiçbir şey olmaz'. Biz de yükümüzü hep birlikte paylaşarak inşallah sonuca ulaştıracağız hareketimizi."
Ziyaretlerden duydukları memnuniyeti dile getiren teşkilat ile sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve yöneticileri de Başkanı Tuna'yı tebrik etti.

FOTOĞRAFLI