MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, 24 Haziran'da yapılacak olan genel seçimlerde partisinin İzmir milletvekili aday listesini değerlendirdi. Karataş, İzmir 2'inci Bölge milletvekili aday listesinin başında yer alan ve İzmir'de yaşamayan Tamer Osmanağaoğlu'nun, teşkilatta huzursuzluk yaratmayacağını belirterek, "Teşkilatımızda herhangi bir memnuniyetsizlik olacağı kanaatinde değilim" dedi.

MHP İzmir milletvekilleri Oktay Vural ile Ahmet Kenan Tanrıkulu'nun listede yer almamasına dair görüşlerini açıklayan Necat Karataş, "Oktay Vural, uzun yıllardır grup başkanvekilliği yaptı. Ahmet Kenan Tanrıkulu, Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. İzmir'i uzun yıllar TBMM'de temsil ettiler. Yaptıkları bu hizmetlerden dolayı ikisine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Uzun bir süredir ilçelerde, alanda çalışma yaptıklarını belirten Karataş, listede kesinleşen adayları ile birlikte çalışmaları sürdüreceklerini söyledi. Başkan Karataş, "İnşallah 24 Haziran'da da başarılı bir sonuç elde edeceğiz" diye konuştu. Listede, İzmir dışından yer alan isimlerin olmasını da değerlendiren Karataş, şunları söyledi: "İkinci Bölge 1'inci sıraya yazılan ülkücü hareketin mensubu, dava arkadaşımızdır. Tabanımızı, seçmenimizi etkileyecek herhangi bir durum söz konusu değil. Bu tür şeyler bizi etkilemez. Gelenlerin hepsi ülkücü. 1'inci sıradaki Tamer bey harici hepsi İzmirli arkadaşlarımız. Teşkilatımızdan herhangi bir memnuniyetsizlik olacağı kanaatinde değilim. Uyum içerisinde çalışacakları kanaatindeyim" dedi. Necat Karataş, Ankara Bahçelievler olayına karştığı gerekçesiyle yargılanan Ünal Osmanağaoğlu'nun kardeşi Tamer Osmanağaoğlu'nun 2'inci bölge birinci sırada yer almasına dair, şu değerlendirmede bulundu: "MHP'de siyaset yapan herkes, 49 yıllık şanlı geçmişine yaraşır siyasetçidir."

Umut KARAKOYUN/ İZMİR, ()

FOTOĞRAFLI